Banner website algemeen Kerken 1024x368

Afb. Moet je Daniël zienTienermusical ‘Moet je Daniël zien’ in Corona-tijd

Wij willen na de zomervakantie heel graag aan de slag met een kindermusical. Dat willen we als samenwerkingsproject op oppakken. Als pastores en kerkmusici hebben we een beginnetje gemaakt. Nu zijn we op zoek naar een aantal enthousiastelingen die deze kar willen gaan trekken als ‘stuurgroepje’. Ga jij de uitdaging aan ?
Een paar maanden geleden hebben we een al langer gekoesterde wens opgepakt om samen een musical voor tieners van groep 6, 7, 8 van de basisschool en klas 1, 2 van het voortgezet onderwijs op de planken te zetten. En toen overkwam ons de pandemie. Dat zette alles op losse schroeven. Inmiddels denken we toch op een veilige manier na de zomervakantie te kunnen gaan repeteren in kleine groepjes. In eerste instantie kiezen we er nu voor om samen een musical-film te maken. Zijn er in het voorjaar van 2021 toch mogelijkheden voor een theatervoorstelling, dan kan dat alsnog.

We hebben gekozen voor de musical “Moet je Daniël zien”. De musical gaat over Lisa, een meisje van elf jaar dat gepest wordt. Ze hoopt dat het op haar volgende school beter gaat. Op een dag wordt Lisa wakker, maar niet in haar eigen bed. Ze gaat op onderzoek uit en komt tot de ontdekking dat ze in de tijd van Daniël wakker is geworden. Lisa ontmoet Daniël en gaat met hem mee. Ze komt terecht in een wereld van 2500 jaar geleden. Ze ziet Daniëls werk in het paleis, de wispelturige koning Nebukadnezar en ze maakt van dichtbij mee hoe Daniël steeds hogerop komt in de hofhouding van de koning. Maar ze weet nog niet waarom ze deze tijdreis heeft gemaakt. Moet ze iets van Daniël leren? Of brengt omgaan met Daniël haar juist in gevaar?

‘Moet je Daniël zien’ is een musical met veel zang en mogelijkheid voor dans. We willen nu eerst een groepje volwassenen bij elkaar brengen, dat het project leidt en begeleidt. Denk aan taken op het gebied van financiën, regie, decor & techniek, filmregistratie, pr. Heb je belangstelling hiervoor laat het ons weten. Dit geldt ook voor jongeren. Zou je wel mee willen doen als speler, in het koor, of met de muziekgroep, schrjf je dan alvast in. Dat verplicht nog nergens toe, maar dan weet je wel zeker dat je als eerste op de hoogte gebracht wordt van de verdere ontwikkelingen!

Meld je aan bij:
ds. Job Stein: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 05357 38 956
Pastor Frank de Heus: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06 300 988 33
Marion Röber
Ton ten Hagen

Blog

Net als de leerlingen van Jezus in hun tijd, heb ik over mijn -  onze roerige tijd ook zo veel vragen. Komt er een einde aan de oorlog? Hoe gaat het verder? Gaat het de mensen ooit weer goed?

Ik moet denken aan een lied van Youp van het Hek waarin hij zingt over alle misstanden, maar toch blijft GELOVEN.. Hij blijft geloven in de kleine dingen die het leven de moeite waard maken. Daar houd ik me ook maar aan vast al stel ik ook nu steeds de vraag: ‘MAAR WAAR IS DAN DIE GOD?’

 

Er hangen rampen in de lucht

Er zijn miljoenen op de vlucht...

Lees meer...

Kerkbijdrage

 

 

Vrijwilligers


Franciscusbende

Logo Franciscusbende met tekst

Vastenactie

Laatste dienst

  

 

H.H. Bonifatiuskerk

 

Marcellinuskerk

 

Buurse 2

Maria Praesentatie

 

 

Pancratiuskerk

Pancratiuskerk

Contact


Centraal Secretariaat Franciscusparochie
Veldmaterstraat 61
7481 AB te Haaksbergen
Telefoon: 053 - 574 39 29

E: secretariaat@franciscusparochie.nl
Banknummer: NL87RABO0118098802

Klik hier voor contactformulier

Openingstijden


Maandag: 

Gesloten
Dinsdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Woensdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Donderdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag: Gesloten

Nieuwsbrief Parochie

*Verplicht in te vullen
E-mailadres*
Naam en achternaam*