Banner website algemeen Kerken 1024x368

Sacramenten zijn heilige rituelen van de kerk. De Rooms Katholieke kerk kent er zeven. De sacramenten markeren belangrijke momenten in ons leven. We halen God erbij. De beleving kan zeer intens en heilzaam zijn. Voor wie een sacrament ondergaat, kan het een waarlijk heilig moment zijn.
 
Aan een aantal sacramenten in onze parochie gaat een voorbereiding vooraf. Denk aan de doop, de eerste heilige Communie, het Vormsel en het huwelijk. Dit gebeurt in een grotere groep. We vieren immers in onze gemeenschap. Dan is het ook goed, als we ook in de voorbereiding die gemeenschap concreet mét en áán elkaar beleven. De voorbereiding is erop gericht elkaar beter te leren kennen en ons geloof te verdiepen.
 
De sacramenten van de biecht en de ziekenzalving worden vaker voorafgegaan door een persoonlijk gesprek met een van de pastores. Hiervoor kunt u – als er geen haast bij is – het best rechtstreeks contact opnemen met de pastor, die u wilt spreken. In geval van nood kunt u bellen met ons 06 48039860.
 
Klik voor meer informatie over de voorbereiding óp, de aanvraag ván, kosten et cetera voor specifieke sacramenten en zegeningen in onze parochie één van onderstaande items aan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Blog

Heeft u wel eens het gevoel, dat u tekortschiet? Ik in ieder geval wel. Door heel mijn leven heen: ‘Wat doe ík er eigenlijk toe?’ ‘Al mijn inspanningen? Wat heeft het voor zin?’

Lees meer...

Kerkbijdrage

 

 

Vrijwilligers


Jeugdkerk


Vastenactie

Laatste dienst

  
Film camera

 

H.H. Bonifatiuskerk

 

Marcellinuskerk

 

Buurse 2

Maria Praesentatie

Klik op fotos voor meer info

 

Pancratiuskerk

Pancratiuskerk

 

052234 Sonderenstraat Lourdeskerk 03

Lourdeskerk

Contact


Centraal Secretariaat Alphons Ariënshuis

Sonderenstraat 55, 7481 HB Haaksbergen
Telefoon: 053 - 574 39 29
E: secretariaat@franciscusparochie.nl
Banknummer: NL87RABO0118098802

Klik hier voor contactformulier

Openingstijden


Maandag: 

Gesloten
Dinsdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Woensdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Donderdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag: Gesloten

Nieuwsbrief Parochie

*Verplicht in te vullen
E-mailadres*
Naam en achternaam*