Banner website algemeen Kerken 1024x368

Franciscusparochie: wisselingen ín en parochianen gezocht vóór het parochiebestuur

 

Er is een nieuwe penningmeester! Marcel Hartgerink neemt de werkzaamheden van Jeannette te Bogt-Siemerink over. We zijn blij dat hiermee de vacature van penningmeester, die sinds juli 2021 open stond, is vervuld.

Dick Kohlweij, nu nog bestuurslid P&O, zal vanaf juli de functie van huidige vicevoorzitter Andre Leferink op zich nemen.

De benoemingsperiode van Thij Willems (PR @Communicatie) eindigt vanwege het bereiken van de leeftijd van 75 jaar per 1 juni a.s.

In het parochiebestuur ontstaat er derhalve naast de vacature ‘P&O’ ook een vacature ‘PR & Communicatie’. Kent u mogelijke kandidaten? Laat het ons weten.

Nadat er in ‘Op Weg’ binnenkort aandacht is besteed aan het afscheid van Jeannette en André, zullen de nieuwe bestuursleden uitgebreider worden voorgesteld.

Nog drie plekken vrij .... !

We zijn te gast bij de franciscanen in Megen ( Noord Brabant). Hier woont een kleine kloostergemeenschap van broeders. Samen met hen maak je een weekend mee in het prachtige zeventiende-eeuwse Minderbroederklooster. Je hebt een eigen kamer (kloostercel) gesitueerd tussen de kamers van de broeders. We eten samen met hen mee en je kunt deelnemen aan hun gebedstijden. Daarnaast maken we ons eigen programma: gesprek, film, wandelen. Dit keer zoomen we in op ‘Eenvoudig leven’. Eenvoud heeft te maken met je innerlijk en de manier waarop je leeft. Megen is een klein monumentaal stadje aan de Maas; je kunt er prima uitwaaien op de dijk langs de rivier.

  • Begeleiders: Frank de Heus en Frank Beuger.
  • Data: vrijdagmiddag 24 tot en met zondagmiddag 26 juni.
  • Kosten: De broeders vragen een dagvergoeding van € 35,--.
  • Het weekend geldt als twee dagen.
  • Opgave: pastor Frank de Heus: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 300 988 33.

Afb. poort klooster Clarissen Megen

De afgelopen jaren trokken we voor de doopvoorbereiding van ouders en kinderen al samen op met Enschede. De bijeenkomsten vinden plaats bij de Sint Janskerk aan de Haaksbergerstraat in Enschede Zuid. Op die manier is de doopvoorbereiding vanuit het pastoraal team praktisch nog te doen. Tegelijkertijd is het ook goed om met meer jonge ouders samen aan tafel te zitten en met elkaar in gesprek te gaan.

Hemelvaart, Donderdag 26 mei 2022 om 08.00 uur 27e editie
Dauwtrappersmis Bon Boys complex “de Greune”

Na twee jaar afwezigheid dit jaar voor de zeven en twintigste keer is er op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei 2019 om 08.00 uur ’s morgens een Dauwtrappersmis op Bon Boys complex “de Greune”.

Blog

Net als de leerlingen van Jezus in hun tijd, heb ik over mijn -  onze roerige tijd ook zo veel vragen. Komt er een einde aan de oorlog? Hoe gaat het verder? Gaat het de mensen ooit weer goed?

Ik moet denken aan een lied van Youp van het Hek waarin hij zingt over alle misstanden, maar toch blijft GELOVEN.. Hij blijft geloven in de kleine dingen die het leven de moeite waard maken. Daar houd ik me ook maar aan vast al stel ik ook nu steeds de vraag: ‘MAAR WAAR IS DAN DIE GOD?’

 

Er hangen rampen in de lucht

Er zijn miljoenen op de vlucht...

Lees meer...

Kerkbijdrage

 

 

Vrijwilligers


Franciscusbende

Logo Franciscusbende met tekst

Vastenactie

Laatste dienst

  

 

H.H. Bonifatiuskerk

 

Marcellinuskerk

 

Buurse 2

Maria Praesentatie

 

 

Pancratiuskerk

Pancratiuskerk

Contact


Centraal Secretariaat Franciscusparochie
Veldmaterstraat 61
7481 AB te Haaksbergen
Telefoon: 053 - 574 39 29

E: secretariaat@franciscusparochie.nl
Banknummer: NL87RABO0118098802

Klik hier voor contactformulier

Openingstijden


Maandag: 

Gesloten
Dinsdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Woensdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Donderdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag: Gesloten

Nieuwsbrief Parochie

*Verplicht in te vullen
E-mailadres*
Naam en achternaam*