Haaksbergen Sporthal de Bouwmeester: zondag 3 maart - Caritas en Diaconie samen op de Vitaliteitsbeurs

Zondag 3 maart bent u van 10:30 tot 16:00 uur van harte welkom op deze gezellige en informatieve beurs in sporthal De Bouwmeester.

De Diaconie van de Protestantse gemeente Haaksbergen – Buurse en Caritas van de Sint Franciscus parochie zijn present met een gezamenlijke stand.

Wij laten de bezoekers zien dat wij als christelijke geloofsgemeenschappen met woord en daad midden in en met het gezicht naar de maatschappij staan. Vitaliteit heeft niet alleen te maken met fysiek welzijn maar ook met geestelijk welbevinden, met aandacht voor en omzien naar elkaar.

Veel activiteiten van de RK parochie en de Protestantse gemeente komen met elkaar overeen en wij streven naar dezelfde doelen.

Leden van de Kerkenraad van de PKN en de Caritas informeren u op deze beurs graag over wat wij als kerken u te bieden hebben. U bent van harte welkom en wij ontmoeten u graag op onze stand. Johan hofhuis

Zondag 25 februari werden Menno Wolferink, Michaela Diepenmaat en Brigitte Damveld tijdens de Eucharistieviering in de Pancratiuskerk door pastoor Daggenvoorde geïnstalleerd als nieuwe leden van de Pastoraatsgroep in onze Franciscusparochie.

Het pastoraal team is blij met de voordracht van Brigitte Damveld, Michaela Menting-Diepenmaat en Menno Wolferink als lid van de pastoraatsgroep voor de Franciscusparochie. Alle drie draaien zij al geruime tijd in de parochie mee. Brigitte heeft zich laten kennen als een praktische ondersteuner van bijeenkomsten voor ouderen, maar zet zich sinds kort ook in voor de kleuterkerkvieringen. Menno is al lange tijd actief voor vieringen voor kinderen. Michaela stond aan de wieg van de kleuterkerk, inmiddels al meer dan 10 jaar geleden, en is ook een actief lid van het Pablokoor. Het pastoraal team is blij met het jonge élan, dat Brigitte, Menno en Michaela met zich meebrengen, hun energie, hun durf en ideeën en hun bereidheid de parochie vooruit te helpen. Wij wens jullie veel zin en plezier toe en vragen alle medeparochianen jullie in jullie missie te dragen. Vrede en alle goeds! Namens het pastoraal team, Frank de Heus

pastgr

Afb. Kloosterochtend vastentijd 2024Voor wie stilte zoekt, verdieping en gemeenschap…
We beginnen deze derde zondagochtend van de Veertigdagentijd, zoals we in het klooster in Megen beginnen. Met gebed, stilte, rust en bezinning. In de kerk en al wandelend. Het evangelie van deze zondag is het verhaal van de tempelreiniging. Dat roept de vraag op: ‘Waar zou jij de boel weleens op orde willen brengen?’
Je kunt op verschillende momenten op deze ochtend instappen, maar als je mee wilt ontbijten, geef je dan op bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06 300 988 33. Vrije gift.

Het programma is als volgt:
8.00 uur: Morgengebed (Getijden) in de kerk
8.30 uur: Ontbijt in de parochiezaal (hiervoor opgeven)
9.00 uur: Wandeling (verzamelen bij ingang kerk)
10.30 uur: Communieviering in de kerk met zang van Gaudete.
11.15 uur: Koffie

Stiltevieringen ‘Op weg naar Pasen 2024’ op de vroege woensdagavonden.

Woensdag 21 februari 19:00 uur start een reeks stiltevieringen. Tot Pasen is er elke woensdagavond van 19:00 – 19:25 uur zo’n viering. Elke stilteviering in een andere kerkgebouw in Usselo (PKN), Haaksbergen (RK), Buurse, Boekelo, Twekkelo en in Haaksbergen (PKN).

Stiltevieringen zijn laagdrempelige meditatieve momenten op de vroege woensdagavond. Ze duren een klein halfuur. Stilte neemt een belangrijke plaats in. Daaromheen is er gebed, muziek en zang. Deze serie is opgebouwd rondom zes kunstwerken (iedere week bij een andere afbeelding.)

Deze vieringen zijn afgestemd op grensgangers. Iedereen is welkom: mensen geworteld in de één of andere geloofsgemeenschap net zo goed als mensen zonder binding aan een (geloofs)traditie. We bieden elkaar de ruimte om stil te worden en af te stemmen op de innerlijke stem. Op weg naar Pasen is het een serie bezinningsmomenten waarin we ook de pijn van het leven aanraken in de hoop aan de heling daarvan bij te kunnen dragen.

De stiltevieringen zijn op woensdagavond van 19:00 – 19:25 uur op verschillende locaties.

21 Feb. in Usselo in de Protestantse Kerk, Haaksbergerstraat 815

28 Feb. in Haaksbergen in de Bonifatiuskerk, Veldmaterstr. 61

6 Mrt. in Buurse in het Kleine Kerkje, Alsteedseweg 22

13 Mrt. in Boekelo in Momentum, Beckumerstraat 169

20 Mrt. in Twekkelo in de Johanneskerk, Twekkelerweg 110

27 Mrt. in Haaksbergen in de Protestantse Kerk,Jhr. v.Heijdenstr 4

Aanschuiven bij de één of andere viering is net zo’n goede mogelijkheid als de hele reeks meemaken.

De Stiltevieringen zijn een open en oecumenisch pop-up van de Protestantse Gemeenten Usselo & Haaksbergen-Buurse en de RK Fransiscusparochie Haaksbergen-Boekelo-Buurse voor zinzoekers, (t)wijfelaars en onzekere gelovigen. Voor meer informatie zie www.pkn-haaksbergen.nl en www.protestantsegemeente-usselo.nl of neem contact op met dominee Wiebke Heeren uit Usselo dominee Job Stein uit Haaksbergen of pastor Frank de Heus.

stilte viering 2024

Afb. BartimeusWil jij je zoon of dochter wat meegeven van de christelijke traditie? De verhalen? Samen zingen, bidden, stil zijn? Iets over hebben voor een ander? Vind je het leuk om andere jonge ouders te ontmoeten, die iets willen met kerk of geloof? Kom dan naar onze kleutervieringen en neem je kinderen mee. We richten ons op kinderen van 3 tot 7 jaar. Babys mee is geen bezwaar! We vieren ontspannen. Een half uur.

Neem een houdbaar product mee voor de collecte (Voedselbank)!

Zondag 11 februari lezen we het verhaal van Bartimeus, een blinde die door Jezus genezen wordt. Wie gelooft leert anders tegen het leven aan te kijken! Pastor Frank de Heus gaat voor met de werkgroep. Naderhand is er koffie, thee en limonade en kunnen kinderen kleuren.