Banner website algemeen Kerken 1024x368

2022 zal door de inval van Rusland in Oekraïne de geschiedenisboeken ingaan als een keerpunt in de Europese geschiedenis. Het is ook het moment dat veel mensen wakker werden geschud en een ongekende solidariteit en betrokkenheid op gang kwam. Overal in Nederland werden Oekraïense vluchtelingen opgevangen. Ze kregen onderdak, medische en - waar mogelijk - psychische hulp, en te eten. Tegelijkertijd stapelen de crises zich op. Het is mooi, dat vreemdelingen hier zo warm ontvangen worden. Maar wat als je als een berg opkijkt tegen je studieschuld? Als je je energierekening niet meer kunt betalen? Als je gedwongen thuis moet blijven wonen, omdat er geen woning voor je is? Als je nachten wakker ligt, omdat je geen toekomst meer ziet voor je boerenbedrijf? Ieder heeft zo eigen sores. Zal het ons lukken elkaar vast te houden? Dwars door alle generaties en over grenzen heen? Lukt het ons de vrede te bewerken, te behoeden en bewaren? Misschien met Gods hulp?
We komen er voor samen in de oecumenische viering in de Protestante kerk aan de Jhr. von Heijdenstraat 4 om 10.00 uur op zondag 25 september. De cantorij ondersteunt de samenzang. Ds. Job Stein en pastor Frank de Heus gaan voor. Na de viering is er koffie.

Blog

Erbij, door Paul Daggenvoorde, pastoor

Onlangs was er bij een uitvaart een onbekende. Niemand wist wie het was. Of wat de band met de overledene en de nabestaanden kon zijn. Dat komt voor. Dat vreemden aansluiten bij een uitvaart. Niet uit nieuwsgierigheid, maar om eigen verlies opnieuw te kunnen beleven. De uitvaart van je partner of kind gaat

Lees meer...

Kerkbijdrage

 

 

Vrijwilligers


Franciscusbende

Logo Franciscusbende met tekst

Vastenactie

Laatste dienst

  

 

H.H. Bonifatiuskerk

 

Marcellinuskerk

 

Buurse 2

Maria Praesentatie

 

 

Pancratiuskerk

Pancratiuskerk

Contact


Centraal Secretariaat Franciscusparochie
Veldmaterstraat 61
7481 AB te Haaksbergen
Telefoon: 053 - 574 39 29

E: secretariaat@franciscusparochie.nl
Banknummer: NL87RABO0118098802

Klik hier voor contactformulier

Openingstijden


Maandag: 

Gesloten
Dinsdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Woensdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Donderdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag: Gesloten

Nieuwsbrief Parochie

*Verplicht in te vullen
E-mailadres*
Naam en achternaam*