Banner website algemeen Kerken 1024x368

Zeg ’t maar!

Het kan zo maar zijn dat u/jij persoonlijk, of via de media een uitnodiging ontvangt om mee te praten over belangrijke thema’s in het leven van alle dag en uw geloofsleven.

Parochies, wereldwijd, geven namelijk gehoor aan de oproep van Paus Franciscus om input te leveren voor de Synode in 2023.

Deze Synode kan maar zo een cultuurverandering ingang zetten (bron Katholiek nieuwsblad) ,  als iedereen, de mannen, maar ook de vrouwen, de jongeren en kinderen in de hele wereld worden gehoord en gezien.  Zij geven namelijk letterlijk handen en voeten aan het geloofsleven van alle dag.

De parochies van Zuidoost Twente doen ook mee.

In onze parochies hebben we gekozen om te spreken over drie grote vragen. Hoe beleef je de ontmoeting met anderen, de Ander? Samen op Weg: waar en hoe zou jij het verschil kunnen maken? Hoe inspireren of helpen woord, gebed, viering en rituelen jou?

Persoonlijk hoop ik op fijne gesprekken. Ik hoop dat mensen zich ook echt zullen uitspreken. Er wordt al veel te veel óver mensen vergaderd, nu is het tijd om eens mét mensen te spreken. Dat ze goede ervaringen en minder goede ervaringen met elkaar zullen delen. Dat mensen elkaar kunnen aanmoedigen om weer, of nog meer gemotiveerd mee te doen. Voor jongeren wil ik proberen een spel te organiseren. En je mag alles zeggen! Het proces van deze gesprekken is voor onze parochies het belangrijkste.  We doen verslag aan bisdom Utrecht. Alle verslagen uit de wereld worden verzameld. Laten we samen het verschil maken!

Blog

Net als de leerlingen van Jezus in hun tijd, heb ik over mijn -  onze roerige tijd ook zo veel vragen. Komt er een einde aan de oorlog? Hoe gaat het verder? Gaat het de mensen ooit weer goed?

Ik moet denken aan een lied van Youp van het Hek waarin hij zingt over alle misstanden, maar toch blijft GELOVEN.. Hij blijft geloven in de kleine dingen die het leven de moeite waard maken. Daar houd ik me ook maar aan vast al stel ik ook nu steeds de vraag: ‘MAAR WAAR IS DAN DIE GOD?’

 

Er hangen rampen in de lucht

Er zijn miljoenen op de vlucht...

Lees meer...

Kerkbijdrage

 

 

Vrijwilligers


Franciscusbende

Logo Franciscusbende met tekst

Vastenactie

Laatste dienst

  

 

H.H. Bonifatiuskerk

 

Marcellinuskerk

 

Buurse 2

Maria Praesentatie

 

 

Pancratiuskerk

Pancratiuskerk

Contact


Centraal Secretariaat Franciscusparochie
Veldmaterstraat 61
7481 AB te Haaksbergen
Telefoon: 053 - 574 39 29

E: secretariaat@franciscusparochie.nl
Banknummer: NL87RABO0118098802

Klik hier voor contactformulier

Openingstijden


Maandag: 

Gesloten
Dinsdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Woensdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Donderdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag: Gesloten

Nieuwsbrief Parochie

*Verplicht in te vullen
E-mailadres*
Naam en achternaam*