Banner website algemeen Kerken 1024x368

Beste twintiger, dertiger, veertiger,

De afgelopen Kerstvakantie had ik tijd over. Ik heb mij aan mijn jaarlijkse jaarboek gezet met foto’s en herinneringen. Al doende kwam de volgende kop van een krantenartikel voorbij: ‘Als je wilt dat er iets verandert, moet je meedoen’. Dat sprak mij aan! In het pastoraal team spreken we er vaker over.

We zien niet veel mensen jonger dan vijftig jaar in onze traditionele vieringen en bijeenkomsten. Toch horen en zien we, dat ook bij jongere mensen geloof aanwezig is. Ik merk dat zelf voortdurend in mijn werk als parochiecatecheet. Alleen sluiten de traditionele vormen van kerk-zijn daar niet altijd meer bij aan of worden die niet meer begrepen en als zinvol ervaren.

Misschien ben jij ook wel zo iemand, die best iets met je geloof wil, maar niet weet hoe je dat zou moeten doen, of geen leeftijdgenoten kent met wie je het erover zou kunnen hebben. Als dat voor jou zou is, willen wij jou in onze Franciscusparochie ruimte bieden om samen met leeftijdgenoten te onderzoeken, wat voor jou en anderen samen zinvol en inspirerend kan zijn.

Mijn collega Paul Daggenvoorde en ik hebben in onze agenda’s het komend voorjaar telkens op de vierde zondag van de maand van 11.00 tot 13.00 uur vrijgemaakt om het er samen eens over te hebben. De ene keer Paul, de andere keer ik. Dat kan al sprekende, maar ook biddend of mediterend in de Pancratiuskerk met eventueel een afsluitende kop koffie of iets anders aan de overkant aan de Markt.

‘Als je wilt dat er iets verandert (in je persoonlijke leven of de kerk), moet je meedoen’. Heb je belangstelling, neem dan contact met mij op. Dan kom ik langs om kennis te maken en teken ik kort op, waar jouw belangstelling naar uit gaat. Misschien tot ziens!

Frank de Heus, pastoraal werker (06 300 988 33 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )

Blog

Het kan zo maar zijn dat u/jij persoonlijk, of via de media een uitnodiging ontvangt om mee te praten over belangrijke thema’s in het leven van alle dag en uw geloofsleven.

Parochies, wereldwijd, geven namelijk gehoor aan de oproep van Paus Franciscus om input te leveren voor de Synode in 2023.

Lees meer...

Kerkbijdrage

 

 

Vrijwilligers


Franciscusbende

Logo Franciscusbende met tekst

Vastenactie

Laatste dienst

  

 

H.H. Bonifatiuskerk

 

Marcellinuskerk

 

Buurse 2

Maria Praesentatie

 

 

Pancratiuskerk

Pancratiuskerk

Contact


Centraal Secretariaat Franciscusparochie
Veldmaterstraat 61
7481 AB te Haaksbergen
Telefoon: 053 - 574 39 29

E: secretariaat@franciscusparochie.nl
Banknummer: NL87RABO0118098802

Klik hier voor contactformulier

Openingstijden


Maandag: 

Gesloten
Dinsdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Woensdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Donderdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag: Gesloten

Nieuwsbrief Parochie

*Verplicht in te vullen
E-mailadres*
Naam en achternaam*