Banner website algemeen Kerken 1024x368

Nieuwsbrief

Pastoraal team Zuidoost Twente

Woensdag 23 juni 2021

Afb. logo Zuidoost

 

 

 

Binnenkort verdere versoepeling Corona-maatregelen in kerken

Vandaag vindt er nog overleg plaats tussen de kerken van het CIO en de Rijksoverheid. Op korte termijn verwachten we nieuwe afspraken in een extra brief naar buiten te kunnen brengen.

 

 

 

Enschede, Jozefkerk: Picnic met de kinderwoorddienstgroep op zondag 4 juli

Picknick

Dag meisjes en jongens, mama's en papa's,

Het is al bijna grote vakantie. Het schooljaar is bijna voorbij. Wij willen graag met jullie het schooljaar afsluiten op zondag 4 juli.

Eerst gaan we samen een kinderwoorddienst vieren in de Jozefkerk. Om 12.30 u gaan we picknicken in het Ledeboerpark. Wij zorgen voor koffie, thee en natuurlijk limonade. Eten en drinken, een goed humeur en een deken of stoel om op te zitten mag je zelf meenemen.

Doe je mee? Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Groetjes, Louise, Leonie, Linda en Christiaan.

 

   

Losser, Maria Geboortekerk: Bruisende afsluiting van het Eerste Communieproject

Losser EHC

losser ehc2

losser ehc3

 

 

 

Enschede, Sint Janskerk: Schatkisten en Sint Jan bij afsluiting seizoen ‘Kids Time’

kidsstjan

kids st jan2

Op Vrijdag 18 Juni 2020 was de laatste bijeenkomst van de Kids Time in de parochiezaal van de Sint Janskerk. Binnen de katholieke kerk heeft elke dag een heilige meegekregen. Meestal is dit zijn of haar sterfdag. Zo staat elke dag van het jaar als ware onder de hoede van een beschermengel. 24 Juni heeft Sint Jan als ‘beschermengel’ meegekregen. Wij hebben kinderen de legende van Sint Jan verteld;

Een legende over de processie en het kerkhof te Laren. In het jaar 893 verdwaalt in de buurt van Laren een pelgrim die net teruggekeerd is uit het Heilige Land. Hij wordt door rovers gedood en zijn bezittingen worden geroofd. Daaronder ook een kistje waarin de beenderen van Sint Jan zitten. De rovers gooien ze weg, maar een herder vindt het kistje terug.

           

De kinderen vonden het een bijzonder en interessant verhaal, maar ook de filmpjes die wij hebben laten zien. Wij hebben het hier samen overgehad en na een korte drink en snack pauze zijn de kinderen aan de slag gegaan. De kinderen hebben een schatkistje gemaakt. De kinderen beleefde hier veel plezier aan en kwamen na afloop heel trots hun zelfgemaakte schatkistje laten zien. Zoals wij begonnen met een kort gebed zo zijn wij ook geëindigd met een kort gebed. Het was een leuke, gezellige en leerzame Kids Time.

 

Lieve kinderen en ouders/verzorgers, wij wensen jullie een hele fijne zomervakantie toe en hopen jullie weer te zien in het nieuwe schooljaar.

Wij zullen een welkom-bijeenkomst organiseren op vrijdag 10 September van 15.30 tot 16.30 uur. Zo leren de kinderen en de begeleiders elkaar kennen. Iedereen is welkom, het is een vrije inloop.

Vind je het ook leuk om een keer mee te doen met de Kids Time, dan kan dat zeker! N neem een vriendje of  vriendinnetje mee!  Je bent altijd welkom in het nieuwe schooljaar op de volgende data:

 

Volgende data:      vrijdagen 10 september, 29 oktober, 17 december, 4 februari 2022, 8 april en 3 juni.

Thema’s:                Welkombijeenkomst, Allerzielen, Oud &Nieuw, Maria Lichtmis, Goede vrijdag, Pinksteren, Slotbijeenkomst.

Tijd:                        15.30 uur tot 17.00 uur

Locatie:                  Parochiezaal Sint Jan-Kerk, Haaksbergenstraat 253, Enschede

Kosten:                   € 2,00 per keer (t.b.v. materiaal)

Opgave:                 06 223 79 624 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Begeleiders:          Saskia, Laura, Engelien en Rim 

 

 

 

Nieuwe vrijwilligers: Zoekt en gij zult vinden…

vrijw

U weet dat we aldoor mensen zoeken die werkgroepen en geledingen komen versterken. Wist u ook dat het zoeken af en toe resultaat heeft?

In Losser wordt sinds kort een nieuwe koster ingewerkt: Gerard Hazekamp. De locatieraad van Losser heeft een nieuwe secretaris: Angelien Schulten-Bos. Zij gaat ook meedoen in de werkgroep doopvoorbereiding. In Lonneker zit Gieny de Vries al enige tijd nieuw aan tafel bij de pastoraatsgroep. Afgelopen zaterdagavond is ze gevormd, waarmee haar doopsel en toetreding tot onze kerk bevestigd zijn. Zij kan nu benoemd worden als lid van de pastoraatsgoep. In Glanerbrug is de voorzitter van de locatieraad gelukkig weer van de partij: Gerard Hammer. In Overdinkel heeft..... zich gemeld om het onderhoud en het tuintje van Mariakapelletje aan de ingang van het processiepark te verzorgen.

Het locatiesecretariaat van de Jacobuskerk in Enschede heeft onlangs versterking gekregen: Claire Rütter. Net als de de werkgroep die de parochiële online media verzorgt: Nadien Ashaqa. Een nieuw groepje van relatief jonge parochianen onderzoekt mogelijkheden voor nieuwe vormen van pastoraat: één ‘oud-gediende’, Juliëtte Jonker, maar ook drie nieuwelingen: Huub Ruel, Alice Snijders en Andrea Smits.

In Haaksbergen heeft de kostersploeg van de Pancratiuskerk aanvulling gekregen: Chris Deurzen. Ans van der Laan zal de lectoren komen versterken. In Buurse is Arnoud Riesewijk de nieuwe voorzitter van de locatieraad. We kennen hem al als de koster daar. We zoeken nog een penningmeester voor het bestuur van de Franciscusparochie.

Heeft u of heb jij belangstelling om op één of andere manier je in te zetten voor de parochiegemeenschap meld je dan bij één van onze centrale secretariaten, mensen van locatieraad of pastoraatgroep of pastores.

 

 

 

Ter bezinning: ‘Je kind loslaten’

f de heus

Het weekend van 26, 27 juni lezen we in de kerk een verhaal over twee vrouwen (Marcus 5, 21-43). De ene is net twaalf jaar. Aanstonds zal zij een volwassen vrouw zijn; maar ze is er als de dood voor. Het dochtertje van Jaïrus is zij. Jaïrus is overste van een synagoge. Niet zomaar iemand dus. De eigen naam van het meisje horen we niet. Ze is ‘het dochtertje ván’. En daar zit precies het probleem. Ze is ‘dochtertje ván’, zoals je ook ‘de vrouw ván’ kunt zijn. Wie ben je dan zelf? Daar moet dit meisje nog achter zien te komen. Eerst moet zij sterven aan die naam, ‘het dochtertje ván’, en vader moet haar leren loslaten. Hij houdt van haar. Dat is wel zeker. Hij smeekt Jezus zijn dochter de handen op te leggen om haar te redden, zodat zij zal leven. Maar door een oponthoud komt hij te laat. Ze is al gestorven. Althans, daar lijkt het op. Wat Jaïrus Jezus vraagt, doet Jezus niet. Hij legt niet de handen op. Dat is mogelijk al te vaak en te veel gebeurd. De beschermende hand van vader kan verstikkend werken. Jezus legt geen handen op, maar vat het kind bij de hand en spoort haar aan op te staan. Dat moet zij zelf doen. Opstand. Opstanding. Verrijzenis. Jezus nodigt het meisje uit om te gaan leven. Maar Jezus vroeg ook wat van de vader: geloof. Geloof, vertrouwen, in zijn dochter, dat zij dat zélf kan: leven. Daar had vader tijd voor nodig. Op het moment, dat het vertrouwen er is, kan hij haar vrij laten. Pas dan kan zij worden wie zij is. Misschien anders dan vader had gewild of voorzien, maar toch. Mogelijk met mooie verrassingen!

Frank de Heus, pastoraal werker

 

 

 

Kanalen vieringen online

Bonifatiuskerk Haaksbergen: zaterdag 18.30 uur:   https://kerkdienstgemist.nl/stations/2327-HH-Bonifatius-en-Gezellen-De-Veldmaat

Maria Geboortekerk Losser: zondag 9.00 uur:         https://www.youtube.com/c/MariaVluchtParochie

Sint Jozefkerk Enschede: zondag 11.00 uur:           https://www.youtube.com/c/stjozefkerkenschede

Sint Jacobuskerk Lonneker:                                     https://youtu.be/K-jkw5X8MOc

Gerardus Majella Overdinkel:                                   https://www.youtube.com/channel/UCvhQpQFDzdI6ZOnsK5xn1Mg

 

Contactgegevens pastoraal team

Pastoor Paul Daggenvoorde:                                   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 391 70 407

Parochievicaris Willy Rekveld:                                 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 208 74 866

Pastoraal werker Carla Berbée:                               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 412 52 558

Pastoraal werker Frank de Heus:                             Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 300 98 833

Jongerenwerker Ans te Lintelo:                               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06 309 58 689

 

Websites parochies:

www.mariavlucht.nl

www.katholiekenschede.nl

www.franciscusparochie.nl

 

Facebookpagina’s parochies:

https://www.facebook.com/Mariavlucht/

https://www.facebook.com/JacobusEnschede/

https://nl-nl.facebook.com/franciscusparochieboekelobuursehaaksbergen/

Blog

Bezinning: ‘Waarover gaat 't bij jullie?’ door Paul Daggenvoorde, pastoor

Hoe zou jij antwoorden? Waarover gaat het meestal, als we samen optrekken in Haaksbergen, in Nederland, in familie, in vereniging en kerk? 

Wanneer Jezus zijn leerlingen dit weekend vraagt waarover zíj 't onderweg hebben gehad, moeten zij bekennen, dat het ging over wie 't belangrijkst is. Best herkenbaar. 

Lees meer...

Kerkbijdrage

 

 

Vrijwilligers


Franciscusbende

Logo Franciscusbende met tekst

Vastenactie

Laatste dienst

  
Film camera

 

H.H. Bonifatiuskerk

 

Marcellinuskerk

 

Buurse 2

Maria Praesentatie

Klik op fotos voor meer info

 

Pancratiuskerk

Pancratiuskerk

 

052234 Sonderenstraat Lourdeskerk 03

Lourdeskerk

Contact


Centraal Secretariaat Alphons Ariënshuis

Sonderenstraat 55, 7481 HB Haaksbergen
Telefoon: 053 - 574 39 29
E: secretariaat@franciscusparochie.nl
Banknummer: NL87RABO0118098802

Klik hier voor contactformulier

Openingstijden


Maandag: 

Gesloten
Dinsdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Woensdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Donderdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag: Gesloten

Nieuwsbrief Parochie

*Verplicht in te vullen
E-mailadres*
Naam en achternaam*