Banner website algemeen Kerken 1024x368

Nieuwsbrief

Pastoraal team Zuidoost Twente

Woensdag 9 juni 2021

 logo LEH

 

 

Samenvatting belangrijkste Corona-maatregelen voor onze parochies per 5 juni

 De afgelopen dagen ontstond er her en der verwarring, omdat er in de media gelezen of gehoord werd, dat er in kerken weer gezongen kon worden en dat in alle kerken 100 mensen voor een uitvaart ontvangen kunnen worden. Het is goed te weten, dat wij in onze parochies alle richtlijnen en adviezen van de Rijksoverheid en bisschoppenconferentie ter harte nemen. We maken echter ons eigen beleid afgestemd op onze eigen situatie. Dat kan soms afwijken van landelijke richtlijnen. Het is goed je daarvan bewust te zijn en niet blind te varen op wat via landelijke of regionale media tot je komt. In deze nieuwsbrief presenteren we telkens de nieuwste stand van zaken, als er veranderingen zijn.

Voor onze parochies nog eens de belangrijkste maatregelen bij elkaar.

 

  • - Met ingang van 5 juni is het aantal beschikbare plekken in onze kerkgebouwen van 30 naar 50 verhoogd. Voor grotere kerkgebouwen met meer dan 300 reguliere zitplaatsen geldt dat maximaal 15 procent van het aantal zitplaatsen kan worden benut.
  • - Voor uitvaarten worden in de meeste van onze kerkgebouwen 100 aanwezigen toegelaten. Echter in bijvoorbeeld de Sint Janskerk te Enschede blijft het maximum vooralsnog 50. Dit is een beslissing van de plaatselijke gemeenschap, die door het pastoraal is geaccordeerd.
  • - Voor alle kerkgebouwen geldt dat de genoemde maximum aantallen kerkgangers alleen kunnen worden toegelaten als de gelovigen onderling anderhalve meter afstand kunnen houden. Ook de andere basisregels uit het protocol ‘Kerkelijk leven op anderhalve meter’, zoals bijvoorbeeld de regels over vooraf reserveren, communie uitreiken, hygiëne en het dragen van mondkapjes blijven onverkort gelden.
  • - Hetzelfde geldt voor openluchtvieringen.
  • - De richtlijnen met betrekking tot zingen zijn tot op heden niet gewijzigd, met uitzondering van zingen door kinderen tot en met 12 jaar. Dit betekent dat voorlopig de richtlijn gehandhaafd blijft dat één cantor of maximaal 4 zangers kunnen zingen. Voor kinderen tot en met 12 jaar kan een uitzondering worden gemaakt. Kinderkoren kunnen bij ons zingen.
  • - In onze parochies is afgesproken, dat koorgroepen van 4 zangers kunnen repeteren voor een viering, die aanstaande is.
  • - De bisschoppen hopen eind juni meer duidelijkheid te kunnen geven over de vraag wanneer koren weer verantwoord kunnen gaan repeteren en zingen tijdens vieringen. De bisschoppen houden ook overigens in de komende weken een vinger aan de pols waar het gaat om mogelijkheden tot versoepeling van de coronamaatregelen.
  • - Tot slot: voor onze parochies is afgesproken, dat groepen tot maximaal 8 personen weer fysiek in binnenruimtes kunnen samenkomen en dat er buiten koffie gedronken kan worden. We proberen ons daarbij te houden aan de regels, zoals die ook voor de horeca gelden.

 

 

 

Losser: Kerk op haar best

 kerk op haar best1kerk op haar best 2

In Losser wordt in het parochiecentrum ruimte geboden voor taallessen aan wie inburgeren. De tafels staan klaar. De lessen kunnen beginnen!

  

 

 

Sint Jozef Enschede: Leven, niet tegen te houden!

klaproos

Een klaproos op de parkeerplaats van het Dienstencentrum in Enschede. Leven zet gewoon door. En zie eens hoe mooi!

Die roos drukt uit wat Jezus dit weekend in het evangelie zegt. Dat het Koninkrijk van God éigen groeikracht heeft. Als wij maar zaaien. En wat we zaaien met liefde ruimte laten. Dan zál het leven doorzetten. Zelfs met de luis die deze roos te verduren heeft.

Paul Daggenvoorde, pastoor

 

 

 

Denkt u er nog aan?

Zuidoost Twente: Opgave Vormselproject 2021-2022

 vormselfoto

Tot 20 juni (parochie Maria Vlucht) en 4 juli (Franciscusparochie) kunnen leerlingen uit groep 8, brugklas en hoger opgegeven worden voor het Vormselproject in het komend seizoen. Meer informatie en het opgaveformulier vindt u op de websites van de parochies. Belangstellenden uit Enschede zijn welkom in Losser en Haaksbergen. In het schooljaar 2022-2023 vindt het Vormsel weer in Enschede plaats.

 

 

 

Enschede Zuid: Bloemetje van de week

bloem

De bloemen gingen de afgelopen week naar mevr. Jopie Gerretschen van de Campelhofhoek.

 

 

 

Ter bezinning: LANGS door Ans te Lintelo, jongerenwerker

 afb. Ans te Lintelo 2

Dagelijks komen veel mensen langs de kerk. Ik vraag me wel eens af, of ze geïnteresseerd zijn in de kerk? Zijn ze wel eens in aanraking gekomen met deze kerk? Kennen ze wellicht andere mensen die er komen? Weten ze wat ‘kerk’ kan doen voor een dorp of stad? Of zouden ze denken: “Dat hoge gebouw, met die hoge toren, vlak bij de bushalte, of waarbij je goed kunt parkeren, waarop je kan zien hoe laat het is, hoort bij een groep vooral oudere mensen, grijze permanentjes en petjes. Dat hoge gebouw is niet meer van nu, moeilijk om- en duur om te onderhouden. Er moet veel, er mag zo weinig”. Zouden ze dát denken?

Dan zou ik willen vragen: ‘Kom eens binnen voor één keer?’. Voel de rust van het baken in dorp of stad. Je mag best alleen komen kijken wat er te zien is. Ik wil je er wel over vertellen. Hoeveel mensen er in kunnen. En wat er te zien is. Waar die ‘dingen’ voor bedoeld zijn. Ik wil je ook wel vertellen over van wie dit grote huis is. Dat we er Zijn geboorte vieren, en ons laten inspireren. We luisteren naar muziek, we troosten elkaar. Ik wil je ook vertellen hoe op deze plek en vanuit deze gemeenschap geprobeerd wordt om bij de tijd, actueel, te blijven.  Een nieuwe generatie kansen te bieden. Als je daar geen zin in hebt, drinken we samen gewoon een kopje koffie. Het gaat tenslotte om de ontmoeting.

 

 

 

Kanalen vieringen online

Bonifatiuskerk Haaksbergen: zaterdag 18.30 uur:     https://kerkdienstgemist.nl/stations/2327-HH-Bonifatius-en-Gezellen-De-Veldmaat

Maria Geboortekerk Losser: zondag 9.00 uur:           https://www.youtube.com/c/MariaVluchtParochie

Sint Jozefkerk Enschede: zondag 11.00 uur:             https://www.youtube.com/c/stjozefkerkenschede

Sint Jacobuskerk Lonneker:                                       https://youtu.be/K-jkw5X8MOc

Gerardus Majella Overdinkel:                                     https://www.youtube.com/channel/UCvhQpQFDzdI6ZOnsK5xn1Mg

 

Contactgegevens pastoraal team

Pastoor Paul Daggenvoorde:                                     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 391 70 407

Parochievicaris Willy Rekveld:                                   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 208 74 866

Pastoraal werker Carla Berbée:                                 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 412 52 558

Pastoraal werker Frank de Heus:                              Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 300 98 833

Jongerenwerker Ans te Lintelo:                                Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06 309 58 689

 

Websites parochies:

www.mariavlucht.nl

www.katholiekenschede.nl

www.franciscusparochie.nl

 

Facebookpagina’s parochies:

https://www.facebook.com/Mariavlucht/

https://www.facebook.com/JacobusEnschede/

https://nl-nl.facebook.com/franciscusparochieboekelobuursehaaksbergen/

Blog

Heeft u wel eens het gevoel, dat u tekortschiet? Ik in ieder geval wel. Door heel mijn leven heen: ‘Wat doe ík er eigenlijk toe?’ ‘Al mijn inspanningen? Wat heeft het voor zin?’

Lees meer...

Kerkbijdrage

 

 

Vrijwilligers


Jeugdkerk


Vastenactie

Laatste dienst

  
Film camera

 

H.H. Bonifatiuskerk

 

Marcellinuskerk

 

Buurse 2

Maria Praesentatie

Klik op fotos voor meer info

 

Pancratiuskerk

Pancratiuskerk

 

052234 Sonderenstraat Lourdeskerk 03

Lourdeskerk

Contact


Centraal Secretariaat Alphons Ariënshuis

Sonderenstraat 55, 7481 HB Haaksbergen
Telefoon: 053 - 574 39 29
E: secretariaat@franciscusparochie.nl
Banknummer: NL87RABO0118098802

Klik hier voor contactformulier

Openingstijden


Maandag: 

Gesloten
Dinsdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Woensdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Donderdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag: Gesloten

Nieuwsbrief Parochie

*Verplicht in te vullen
E-mailadres*
Naam en achternaam*