Banner website algemeen Kerken 1024x368

Spannend tot het einde.

foto wisselbeker 002

kleden1rode loper spel 8 002

Drie basisscholen in de Franciscusparochie namen afgelopen vrijdag, 28 mei, met leerlingen van groep zeven en acht deel aan JP Sirkelslag, een eigentijdse thema-ochtend. Centraal stond het verhaal over de ‘Zeven werken van barmhartigheid’. Een verhaal uit het evangelie van Mattheus waarin beschreven wordt hoe je volgens Jezus een goed mens kunt zijn. Een thema dat docenten en leerlingen spelenderwijs via spelvormen konden beleven. In de klassen werd door de leerlingen kleding ontworpen in het kader van ‘de naakte kleden.’ Tijdens het WhatsApp spel ‘Heb je even tijd?’ en het spel ‘Signalen opvangen’ konden jongeren ontdekken hoe belangrijk het is te horen wat een ander zegt en te ontdekken wat iemand bedoelt. In het spel ‘7x iets goeds doen’ leerden jongeren hoe de ‘Zeven werken van Barmhartigheid’ ook in onze tijd nog betekenis hebben.  In spel acht lag een ‘rode loper’ klaar voor de resultaten uit spel 1: de naakte kleden, uiteraard met mondkapje!

JP Sirkelslag was een jongerenactiviteit waarin niet alleen de werken van Barmhartigheid, zoals ‘onderdak bieden aan vreemdelingen’, ‘hongerigen voeden’ en 'zieken bezoeken’ aandacht kregen, maar waarin tenslotte ook duidelijk werd dat we ‘De zorg voor het milieu’ mogen zien als een achtste werk van barmhartigheid. Het waren spannende spelen waarin de leerlingen smileys (= punten) konden verdienen om de letters van de eind-slagzin mee te kunnen kopen. Zes juryleden waren namens de parochie in de school om de resultaten van de opdrachten te beoordelen en de smileys uit te delen.

JP Sirkelslag is bedacht, samengesteld en georganiseerd door Ans te Lintelo, de coördinator van jongeren-activiteiten o.a. in de Franciscusparochie. Het was een spannende wedstrijd. De Paus Johannesschool sleepte tenslotte de eerste prijs ( De wisselbeker en een ijsje) in de wacht, leerlingen van Basisschool Buurse werden tweede en de Bonifatiusschool werd derde. Zij kregen natuurlijk ook een ijsje voor hun inzet!

Gefeliciteerd!

ijsje

Een jurylid. 

 

Blog

Heeft u wel eens het gevoel, dat u tekortschiet? Ik in ieder geval wel. Door heel mijn leven heen: ‘Wat doe ík er eigenlijk toe?’ ‘Al mijn inspanningen? Wat heeft het voor zin?’

Lees meer...

Kerkbijdrage

 

 

Vrijwilligers


Jeugdkerk


Vastenactie

Laatste dienst

  
Film camera

 

H.H. Bonifatiuskerk

 

Marcellinuskerk

 

Buurse 2

Maria Praesentatie

Klik op fotos voor meer info

 

Pancratiuskerk

Pancratiuskerk

 

052234 Sonderenstraat Lourdeskerk 03

Lourdeskerk

Contact


Centraal Secretariaat Alphons Ariënshuis

Sonderenstraat 55, 7481 HB Haaksbergen
Telefoon: 053 - 574 39 29
E: secretariaat@franciscusparochie.nl
Banknummer: NL87RABO0118098802

Klik hier voor contactformulier

Openingstijden


Maandag: 

Gesloten
Dinsdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Woensdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Donderdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag: Gesloten

Nieuwsbrief Parochie

*Verplicht in te vullen
E-mailadres*
Naam en achternaam*