Banner website algemeen Kerken 1024x368

Nieuwsbrief

Pastoraal team Zuidoost Twente

Woensdag 26 mei 2021

Logo Zuidoost Twente

 

 

 

Haaksbergen: Oecumenische gastvrijheid in aanloop naar Pinksteren

inloop

Net als vorig jaar was er zaterdagmiddag vóór Pinksteren gelegenheid om een kaarsje te branden in de Protestantse kerk aan de Jhr. von Heijdenstraat in Haakbergen. Na een sfeervolle opening in een kring van mensen stonden de deuren open om het vuurtje aan te steken en door te geven aan de jongere generatie.

 

 

Mariabeeld(je) gezocht…

mariabeeld

Een inwoner van Enschede heeft in zijn leven veel meegemaakt en moet van weinig geld in de week rondkomen. Maria betekent veel voor hem. Heel graag zou hij een Mariabeeld in huis hebben, maar hij kan dat niet betalen. Nu is zijn vraag of iemand nog een Mariabeeldje of -beeld heeft staan, dat niet meer gebruikt wordt en of hij dat voor een redelijk bedrag mag overnemen. Hij zal hem helpen de juiste sfeer en het gevoel te ervaren als hij bidt. We hopen op een spoedige reactie. Neem, als u een beeld over heeft, contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 300 988 33.

 

 

 

 Enschede Zuid: Vrijdag 18 juni van 15:30 uur tot 17:00 uur in de parochiezaal van de Sint Jan-kerk (Haaksbergerstraat 253 in Enschede).

Kidstime

Het thema is:  Sint Jan. We zullen nog steeds voorzichtig zijn en alle voorschriften in acht nemen. Kids Time is een club voor kinderen (groep 5,6 en 7) waarmee we op een speelse en creatieve manier aan de slag gaan met feesten die we samen vieren in de kerk.

Binnen de katholieke kerk heeft elke dag een heilige meegekregen. Meestal is dit zijn of haar sterfdag. Zo staat elke dag van het jaar als ware onder de hoede van een beschermengel. 24 Juni heeft Sint Jan als ‘beschermengel’ meegekregen. Deze bijeenkomst gaat over hoe je iemand bij je kunt houden. We vertellen de legende van Sint Jan. We knutselen er iets moois bij. We beginnen en eindigen met een kort gebed. Geef je zoon of dochter op bij Saskia. Als je als ouder mee wilt helpen, ben je van harte welkom om (na corona) er ook bij te zijn! Kun je nu niet meedoen met de Kids Time, dan kom je gewoon de volgende keer. Neem dan een vriendje of vriendinnetje mee, er is ruimte genoeg en het kost bijna niets. De datums in het nieuwe schooljaar worden binnenkort bekend gemaakt.We hopen heel veel kinderen in het nieuwe schooljaar (mogen) te ontvangen!

 

Begeleiders: Saskia, Laura, Engelien en Rim  

Volgende data: Deze worden nog bekend gemaakt.

Tijd: 15:30 uur tot 17:00 uur 

Locatie: Parochiezaal Sint Jan-Kerk, Haaksbergenstraat 253, Enschede 

Kosten: € 2,00 per keer (t.b.v. materiaal) 

Opgave: 06 22 379 624 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

 

Zuidoost Twente: Opgave Vormselproject 2021-2022

vormselfoto

Tot 20 juni (parochie Maria Vlucht) en 4 juli (Franciscusparochie) kunnen leerlingen uit groep 8, brugklas en hoger opgegeven worden voor het Vormselproject in het komend seizoen. Meer informatie en het opgaveformulier vindt u op de websites van de parochies. Belangstellenden uit Enschede zijn welkom in Losser en Haaksbergen. In het schooljaar 2022-2023 vindt het Vormsel weer in Enschede plaats.

 

 

 

Pancratiuskerk Haaksbergen: Rozenkrans bidden

Gedurende de mei-maand is er elke woensdagavond om 19.00 uur Rozenkrans bidden in de Pancratiuskerk. U hoeft hiervoor niet te reserveren.

 

 

 

Enschede Zuid: Bloemetje van de week

bloem

Het bloemetje van deze week ging naar Carina Meijer, Toernooistraat te Enschede.

 

 

 

Ter bezinning Geestdriftig in het teken van het Kruis.

U, jullie kennen denk ik allemaal wel de uitdrukking: Als Pasen en Pinksteren op een dag vallen. Deze uitdrukking is zo gek nog niet. Pasen en Pinksteren houden in dat wij gezonden zijn in het teken van het Kruis.  Vader, Zoon en Heilige Geest. Hoe vaak teken wij ons niet met dat teken. De Zondag na Pinksteren vieren wij dat teken in de Triniteit van God op het feest van de heilige Drie- Eenheid.  Met uw veelgeliefde Zoon en met de heilige Geest zijt Gij één God, Wat wij weten en geloven van U, Vader, dat weten en geloven wij ook van uw Zoon en van de heilige Geest. Door en in deze Geest mogen wij groeien in het leven net als die eerste Christenen. Geestdrift en Groeikracht in bezieling. In ons eigen gezonden zijn hoop ik dat wij elkaar tot inspiratie zijn. Elkaar als het ware in vuur en vlam zetten in alle zekerheden en onzekerheden. Dat in het teken  van het heilig Kruis onvrede vrede wordt, wat liefdeloos is liefde wordt. Dat de Geest van de Verrezen Heer, de Zoon van de Vader  ons in beweging zet en dat wij in die beweging elkaar nabij zijn. Dat feest van de Drie-Eenheid een antwoord mag zijn op Gods woord dat antwoordt vraagt. Ik hoop dat wij dat antwoord zijn op wat wij deze zondag zullen horen. 'Zozeer immers heeft God, de Vader, de wereld liefgehad dat Hij zijn eniggeboren Zoon heeft gege¬ven, opdat wie in Hem gelooft niet verloren zal gaan. Dat ondanks het verschil in spreken en denken er een eenheid mag zijn in het teken van het Kruis  om elkaar ook in onze tijd te verstaan en naar elkaar te leren luisteren.

Pastor Willy Rekveld. parochievicaris

 

 

 

Kanalen vieringen online

Bonifatiuskerk Haaksbergen: zaterdag 18.30 uur: https://kerkdienstgemist.nl/stations/2327-HH-Bonifatius-en-Gezellen-De-Veldmaat

Maria Geboortekerk Losser: zondag 9.00 uur: https://www.youtube.com/c/MariaVluchtParochie

Sint Jozefkerk Enschede: zondag 11.00 uur: https://www.youtube.com/c/stjozefkerkenschede

Sint Jacobuskerk Lonneker: https://youtu.be/K-jkw5X8MOc

Gerardus Majella Overdinkel: https://www.youtube.com/channel/UCvhQpQFDzdI6ZOnsK5xn1Mg

 

Contactgegevens pastoraal team

Pastoor Paul Daggenvoorde:                     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 391 70 407

Parochievicaris Willy Rekveld:                   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 208 74 866

Pastoraal werker Carla Berbée:                 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 412 52 558

Pastoraal werker Frank de Heus:              Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 300 98 833

Jongerenwerker Ans te Lintelo:                Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06 309 58 689

 

Websites parochies:

www.mariavlucht.nl

www.katholiekenschede.nl

www.franciscusparochie.nl

 

Facebookpagina’s parochies:

https://www.facebook.com/Mariavlucht/

https://www.facebook.com/JacobusEnschede/

https://nl-nl.facebook.com/franciscusparochieboekelobuursehaaksbergen

Blog

De anderen door Dick Kohlwey, vice-voorzitter bestuur Franciscusparochie

Jezus zegt: "Ik heb nog anderen" (Joh., 10, 11-18)

Denkt u ook weleens: als ontwikkelingen zo doorgaan, hoe zal

Lees meer...

Franciscusbende

Logo Franciscusbende met tekst

Vrijwilligers


Op Weg week 16 2024

 

Vastenactie

Laatste dienst

  

 

H.H. Bonifatiuskerk

 

Marcellinuskerk

 

 

 

 

Buurse 2

Maria Praesentatie

 

 

Pancratiuskerk

Pancratiuskerk

Contact


Centraal Secretariaat Franciscusparochie
Veldmaterstraat 61
7481 AB te Haaksbergen
Telefoon: 053 - 574 39 29

E: secretariaat@franciscusparochie.nl
Banknummer: NL87RABO0118098802

Klik hier voor contactformulier

Openingstijden


Maandag: 

Gesloten
Dinsdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Woensdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Donderdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag: Gesloten

Nieuwsbrief Parochie

Nieuwsbrief pastoraal team 11 januari 2023

*Verplicht in te vullen
E-mailadres*
Naam en achternaam*