Banner website algemeen Kerken 1024x368

 logo LEH

Nieuwsbrief

Pastoraal team Zuidoost Twente

Woensdag 7 april 2021

 

 

 

Hoge opbrengst communicanten Maria Vlucht voor goed doel

ehc

Afgelopen week heeft Alies te Riet samen met Xaveria de enveloppen geopend, die de communicanten in de Goede Week hebben ingeleverd. De inhoud aan geld is geteld en overtrof alle verwachtingen. De 39 kinderen hebben het geweldige bedrag van € 528,-- bijeen gebracht. Alle kinderen, die zich daar middels een heitje voor een karweitje hebben ingespannen worden heel hartelijk bedankt. Het geld wordt overgemaakt aan de Vastenactie.

 

 

Lezing ds. Trees van Montfoort over ‘Groene theologie’ uitgesteld

Trees

Voor de lezing komende zondag in de Jacobuskerk te Enschede hadden zich 15 mensen aangemeld. Wij vinden dit echter te weinig om Trees van Montfoort te laten komen. Daarbij zit een ontspannen nagesprek er op dit moment niet in. We doen een nieuwe poging ná de Corona-crisis.

 

 

Teruggrijpen op het nieuws en persoonlijke inbreng in de viering: Jacobuskerk Enschede

Zondag 11 april aanstaande is er om 11.00 uur een viering van Woord en gebed in de Jacobuskerk te Enschede. Aan het begin van de viering staan we stil bij wat ons bij bleef van het nieuws van de afgelopen week en wat we deze week persoonlijk hebben meegemaakt. Goed nieuws en slecht nieuws. Als u wat te melden heeft of wilt laten noemen, stuur dan een mailtje of appje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 300 988 33. Jaap Vonk speelt piano. Twee leden van Gaudete zingen onder meer liederen van Taizé en Iona. Pastoraal werker Frank de Heus gaat voor.

               

 

Vanuit het jongerenpastoraat: Over-winnen

 afb. Ans te Lintelo 2

Tijdens de lockdown spelen wij vaker een spelletje. Je kunt winnen en verliezen. Dat hoort erbij! Dan spelen we opnieuw en krijgt iedereen  een nieuwe kans.  Er is altijd een volgende kans.

Pasen is het feest van het leven. God laat zien dat Hij nooit iemand loslaat. Hij houdt Jezus vast, dwars door de dood heen. We mogen geloven dat God ook ons vasthoudt, zelfs als we sterven. We gaan ook in ons geloof uit van nieuwe kansen.

In week 11 en 12 heb ik tien basisschoolklassen mogen ontvangen in de kerken van Haaksbergen en Losser bij het project: Het lijdensverhaal, een verhaal over pesten.

De kinderen maakten kennis met het verhaal van de Kruisweg via een korte vertelling. Daarna liepen de kinderen een kruisweg tegen pesten langs actuele kunstfoto’s. Via opdrachten dachten ze in tweetallen na over hoe het is om de pester, de gepeste, de helper of de toeschouwer te zijn. De adviezen aan de gepeste logen er niet om. Het liep uiteen van: ‘zoek hulp’ tot ‘draai je gewoon om, het gaat vanzelf wel over’. Tegen de pester werd vaak gezegd: ‘jij bent zeker zelf ook gepest of niet?’ , en ‘je bent maar zielig’, en ‘STOP ERMEE!” Na afloop was er genoeg om over na te praten. De leerkrachten kregen ook tips van de kinderen om in de klas om te gaan met pestgedrag. Bijvoorbeeld neem een vast moment in de week om met ons over pesten te praten. Mijn boodschap aan de groep: Je krijgt een nieuwe kans, pesten is te OVERWINNEN.

 

 

Bezinning door pastoraal werker Carla Berbée: Ongelofelijk

carla berbée

We vieren in deze tijd Pasen, het feest van nieuw leven. Of nog beter: van vernieuwend leven. We weten allemaal; een mens wordt als hulpeloze baby geboren en groeit op tot een volwassene met kansen én onmogelijkheden. En aan het eind wacht de dood. Voor de een houdt alles op. Anderen geloven dat het leven met de dood hier, nog niet klaar is. Daar bewijs van leveren is lastig.

We weten dat leven niet enkel bestaat uit successen, toppen, of topprestaties. Zelf een kind weet dat er leuke dagen zijn en af en toe rotmomenten. Dat je je fijn kunt voelen en blij; maar soms ook verdrietig of duf. Als volwassene, met de nodige ervaring van het leven achter de kiezen, ga je soms puzzelstukjes anders aan elkaar passen dan toen je jonger was. En soms blijken die stukjes dan beter te passen of ineens andere dingen te laten zien! Bijv. als ik met ogen vol liefde terug kan kijken; of met wat vergeving en mildheid. Een goede vriendin die gestorven is, blijkt dan toch van blijvende waarde. De vriendschap met haar kan me ook na jaren nog te inspireren. De woorden van mijn moeder kon ik vroeger niet altijd waarderen. Nu denk ik wel eens: ze had in haar wijsheid toch gelijk.

Vooral bij teleurstelling heeft het me geholpen: te kijken met afstand, met liefde, met mildheid en twee voeten op de grond. Dan blijkt er toch weer een lichtpuntje of een nieuwe mogelijkheid. Geloof het, of niet!

 

 

Kanalen vieringen online

Bonifatiuskerk Haaksbergen: zaterdag 18.30 uur:       https://kerkdienstgemist.nl/stations/2327-HH-Bonifatius-en-Gezellen-De-Veldmaat

Maria Geboortekerk Losser: zondag 9.00 uur:             https://www.youtube.com/c/MariaVluchtParochie

Sint Jozefkerk Enschede: zondag 11.00 uur:               https://www.youtube.com/c/stjozefkerkenschede

Sint Jacobuskerk Lonneker:                                         https://youtu.be/K-jkw5X8MOc

Gerardus Majella Overdinkel:                                       https://www.youtube.com/channel/UCvhQpQFDzdI6ZOnsK5xn1Mg

 

Contactgegevens pastoraal team

Pastoor Paul Daggenvoorde:                                       Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 391 70 407

Parochievicaris Willy Rekveld:                                     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 208 74 866

Pastoraal werker Carla Berbée:                                   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 412 52 558

Pastoraal werker Frank de Heus:                                Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 300 98 833

Jongerenwerker Ans te Lintelo:                                   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06 309 58 689

 

Websites parochies:

www.mariavlucht.nl

www.katholiekenschede.nl

www.franciscusparochie.nl

 

Facebookpagina’s parochies:

https://www.facebook.com/Mariavlucht/

https://www.facebook.com/JacobusEnschede/

https://nl-nl.facebook.com/franciscusparochieboekelobuursehaaksbergen/

Blog

Tijdens de lockdown spelen wij vaker een spelletje. Je kunt winnen en verliezen. Dat hoort erbij!

Dan spelen we opnieuw en krijgt iedereen  een nieuwe kans.  Er is altijd een volgende kans.

Pasen is het feest van het leven. God laat zien dat Hij nooit iemand loslaat. Hij houdt Jezus vast, dwars door de dood heen.

Lees meer...

Kerkbijdrage

 

 

Vrijwilligers


Jeugdkerk


Vastenactie

Laatste dienst

  
Film camera

 

H.H. Bonifatiuskerk

 

Marcellinuskerk

 

Buurse 2

Maria Praesentatie

Klik op fotos voor meer info

 

Pancratiuskerk

Pancratiuskerk

 

052234 Sonderenstraat Lourdeskerk 03

Lourdeskerk

Contact


Centraal Secretariaat Alphons Ariënshuis

Sonderenstraat 55, 7481 HB Haaksbergen
Telefoon: 053 - 574 39 29
E: secretariaat@franciscusparochie.nl
Banknummer: NL87RABO0118098802

Klik hier voor contactformulier

Openingstijden


Maandag: 

Gesloten
Dinsdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Woensdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Donderdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag: Gesloten

Nieuwsbrief Parochie

*Verplicht in te vullen
E-mailadres*
Naam en achternaam*