Banner website algemeen Kerken 1024x368

 

Nieuwsbrief pastoraal team Zuidoost Twente

Woensdag 17 februari 2021

Gedurende Corona-crisis

 logo LEH

 

 

 

Lezing Mgr. Hoogenboom over Europa en de Rooms katholieke kerk in  Sint Jankerk Enschede

hoogenboom

Mits 30 belangstellenden zich opgeven

Mgr. Hoogenboom zal spreken over ‘ecologie en duurzaamheid’, ‘sociale en economische politiek’ en ‘vrijheid en godsdienst’. Dat doet hij als vertegenwoordiger van de Nederlandse bisschoppenconferentie in de COMECE. In de COMECE zitten vertegenwoordigers van bisschoppenconferenties van de 27 landen die deel uitmaken van de Europese Unie. De commissie houdt zich bezig met allerlei vraagstukken die de Europese Unie aangaan. Het werk van COMECE wordt geïnspireerd door belangrijke beginselen van de katholieke sociale leer. Denk aan de menselijke waardigheid, de bescherming van het algemeen welzijn (het bonum commune), de bevordering van de intermenselijke solidariteit, het nastreven van subsidiariteit die de juiste verhoudingen tussen het individu, de groep en de staat waarborgt, én het ontwikkelen van een integrale visie op de schepping en het behoud ervan. Mgr. Hoogenboom zal in zijn lezing duidelijk maken dat de Katholieke Kerk door middel van COMECE een belangrijke bijdrage levert aan vrede en gerechtigheid in Europa.” Na de lezing is er ruimte om vragen te stellen.

Uiteraard komen we veilig samen in de kerk zelf, zoals we dat ook op zondag doen. Reserveren is noodzakelijk en mogelijk tot 7 maart. Ook als je denkt, dat jij je al eerder aangemeld hebt, stuur toch opnieuw een mailtje! Mocht er nog een avondklok zijn, dan kunnen we de tijd een half uur vervroegen.

Datum: donderdag 11 maart

Tijd: 19.00 uur tot 20.30 uur

Locatie: Kerk Sint Jan, Haaksbergerstraat 253

Kosten: vrije gift

Opgave vóór 7 maart: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Online kinderwoorddienst op zondag 21 februari, 10.00 uur

kinderwoorddienst

Helaas, de vorige keer hadden we technische problemen. Deze hebben we nu opgelost. We hopen dat alle kinderen afgelopen zondag lekker in de sneeuw hebben gespeeld en dat niemand heel lang op ons heeft zitten wachten.

Aanstaande zondag 21 februari is er weer online-kinderwoorddienst vanuit de werkgroep kinderwoorddienst van de Jozefkerk, van 10.00 tot 10.20 uur. Je kunt meedoen via deze link: https://meet.google.com/pyg-qqnp-xmt .

Het thema is: 'Maak het stil'. Deze dag lezen we het verhaal over Jezus in de woestijn. Kun jij de stilte vinden? En wat hoor je dan? We lezen een stukje uit het evangelie, praten erover, luisteren naar een liedje, en maken een kleurplaat. De kleurplaat, puzzel en het werkje kun je vinden via deze link:  https://www.samueladvies.nl/wp-content/uploads/2015/02/40d1b_vertelplaat.pdf . Vind jij het leuk om een stukje van het evangelie voor te lezen? Stuur een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

 

Aswoensdag-vieringen 17 februari (online):

 

 • 18.30 uur besloten viering vanuit Losser > Kinderviering met C. Berbée en F. de Heus, kinderkoor JM, communicanten en C. v/d Beld voor begeleiding en techniek: https://www.youtube.com/c/mariavluchtparochie .
 • 18.30 uur vanuit de Bonifatiuskerk te Haaksbergen > Eucharistieviering met P. Daggenvoorde en koorgroep Bonifatiuskoor: https://kerkdienstgemist.nl/stations/2327-HH-Bonifatius-en-Gezellen-De-Veldmaat . Reserveren is noodzakelijk.
 • 19.00 uur besloten viering vanuit Lonneker > Het hongerdoek wordt opgehangen en enkele gelovigen krijgen van voorganger Willy Rekveld as gestrooid op hun hoofd. Vier leden van het Gemengd Koor zingen. Ook wordt de eucharistie wordt opgedragen: https://youtu.be/eVdWEqBaIsk .
 • 19.00 uur: Sint Janskerk Enschede > Gebedsviering met T. Hannink en Valéry Maduro en koorgroep van het Sint Jan-Michael-koor. Reserveren is noodzakelijk.

 

 

Hongerdoek Sint Jacobuskerk Lonneker

 hongerdoek

 

 

Communicanten en het ‘land zonder zorgen’

Als wij in het ‘Onze Vader’ bidden ‘Uw Rijk kome’, dan bidden we uit, dat we uitzien naar het land van God; een land waar het goed toeven is voor iedereen. Hier en nu kun je af en toe al iets van dat land ervaren. Op zulke momenten beleef je nadrukkelijk, dat God voor ons zorgt. Daar hebben we met de kinderen die zich voorbereiden op hun Eerste heilige Communie, over nagedacht. We hebben een denkoefening gedaan. Uiteindelijk zou je kunnen zeggen, dat alles bij God vandaan komt. De kinderen hebben bij die denkoefening en les een mobile gemaakt. Niet één om mee te bellen, maar om op te hangen. Een paar kinderen stuurden hun knutselwerk in. De mobile is ontworpen door Alice Snijders uit Haaksbergen.

 mobile

 

 

Stand van zaken openen kerken voor maximaal 30 aanwezigen

In alle kerken kunnen doopvieringen en uitvaarten plaatsvinden. Voor vieringen in kerken die weer open zijn, dient u te reserveren. Zie hiervoor de website van de betreffende parochie.

Franciscusparochie

 • Boekelo, Buurse, Bonifatiuskerk en Lourdeszaal te Haaksbergen zijn open.
 • De Pancratiuskerk opent haar deuren voor 30 aanwezigen per 7 maart.

Jacobusparochie

 • De H. Jacobus, de St. Jan en de St. Jozef zijn open.
 • De gemeenschap van de Roef kan pas weer vieren, als het gebouw weer opengaat. Voorlopig dus niet.

Parochie Maria Vlucht

 • De Gerardus Majella in Overdinkel is open.
 • In de O.L.V.-kerk te Glanerbrug zullen er vóór 14 maart nog geen vieringen zijn.
 • In de Jacobuskerk te Lonneker zijn er geen openbare vieringen tot 4 maart, maar zullen er wel twee online-vieringen worden verzorgd, o.a. op Aswoensdag om 19.00 uur.
 • Vanuit de Maria Geboortekerk in Losser worden de online-vieringen voorlopig gecontinueerd, maar in besloten kring.

 

Verdieping Veertigdagen-tijd: Zoom-bijeenkomsten vanuit parochie St Jacobus de Meerdere, Enschede

In de periode van Aswoensdag tot de woensdag voor Pasen, houden we zeven wekelijkse Zoom-bijeenkomsten ter verdieping in de Veertigdagentijd. De bijeenkomsten duren één uur, aanvang 20.00 uur. De eerste bijeenkomst is op 17 februari; thema: Vasten. Aanmelding via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Er kunnen maximaal 15 mensen deelnemen per bijeenkomst. Je hoeft hiervoor niet in Enschede te wonen!

zoom

 

WhatsApp-groep ter bezinning in de Vastentijd

Parochianen en pastores schrijven korte overwegingen ter bezinning bij psalmen in de veertigdagentijd. Wilt u die ook ontvangen, geef dan je voor- en achternaam per WhatsApp door aan Frank de Heus, 06 300 988 33.

vastentijd appgroep

 

Bloemengroet Enschede Zuid

 • De bloemen waren deze week voor Joke v/d Pieterman.

 

 

Aswoensdag door Paul Daggenvoorde, pastoor

Begin van de tijd tot aan Pasen.

Dagen van bezinning en bekering,

en ook van boetvaardigheid en versobering.

De as en het askruisje drukken het allemaal uit.

We vragen God

om ons te reinigen en te vernieuwen.

Daarbij kijken we naar onszelf.

Wat is in jouw eigen ogen

niet zo zuiver aan jezelf?

En wat is verouderd patroon

van denken en doen?

Wat zou wel vernieuwd mogen worden?

We vragen wat van God.

We vragen ook wat van onszelf

deze veertigdagen.

Dat we extra werk maken van

gebed, vasten en goede daden.

En zo gedisciplineerd gaan werken

aan de drie fundamentele relaties van ons leven:

aan de relatie met God, (gebed),

aan de verbinding met andere mensen

én de schepping, (goede werken van liefde en duurzaamheid),

En aan de band met onszelf (vasten).

Deze ‘to do list’ van bidden, geven en vasten

gaat in tegen onze krachtige drang

naar verstrooiing,

naar hebben,

en naar innemen.

Het is echt afzien.

Maar je zult zien,

dat je groeit in menszijn.

Je komt tot leven,

als je afleert

om te wórden geleefd.

Je wordt zuiver en nieuw.

En je zult merken

dat je er God voor kan bedanken.

Dat God destemeer blijkt te kunnen voorzien waar jij durft afzien.

Goede veertigdagentijd!

 

 

 

Contactgegevens pastoraal team

Pastoor Paul Daggenvoorde:                     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 391 70 407

Parochievicaris Willy Rekveld:                   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 208 74 866

Pastoraal werker:                                         Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 412 52 558

Pastoraal werker:                                         Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 300 98 833

Pastoraal werker:                                         Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 389 03 999

Jongerenwerker:                                           Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06 309 58 689

 

Websites parochies:

www.mariavlucht.nl

www.katholiekenschede.nl

www.franciscusparochie.nl

 

Facebookpagina’s parochies:

https://www.facebook.com/Mariavlucht/

https://www.facebook.com/JacobusEnschede/

https://nl-nl.facebook.com/franciscusparochieboekelobuursehaaksbergen/

Blog

Tijdens de lockdown spelen wij vaker een spelletje. Je kunt winnen en verliezen. Dat hoort erbij!

Dan spelen we opnieuw en krijgt iedereen  een nieuwe kans.  Er is altijd een volgende kans.

Pasen is het feest van het leven. God laat zien dat Hij nooit iemand loslaat. Hij houdt Jezus vast, dwars door de dood heen.

Lees meer...

Kerkbijdrage

 

 

Vrijwilligers


Jeugdkerk


Vastenactie

Laatste dienst

  
Film camera

 

H.H. Bonifatiuskerk

 

Marcellinuskerk

 

Buurse 2

Maria Praesentatie

Klik op fotos voor meer info

 

Pancratiuskerk

Pancratiuskerk

 

052234 Sonderenstraat Lourdeskerk 03

Lourdeskerk

Contact


Centraal Secretariaat Alphons Ariënshuis

Sonderenstraat 55, 7481 HB Haaksbergen
Telefoon: 053 - 574 39 29
E: secretariaat@franciscusparochie.nl
Banknummer: NL87RABO0118098802

Klik hier voor contactformulier

Openingstijden


Maandag: 

Gesloten
Dinsdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Woensdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Donderdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag: Gesloten

Nieuwsbrief Parochie

*Verplicht in te vullen
E-mailadres*
Naam en achternaam*