Banner website algemeen Kerken 1024x368

 

Nieuwsbrief pastoraal team Zuidoost Twente

Woensdag 13 januari 2021

Gedurende Corona-crisis

 

Afb. logo Zuidoost

Parochieleven tot 9 februari

parochieel leven

Vieren in het weekend. We volgen vooralsnog de lijn van de Rijksoverheid en beperken onszelf tot slechts een enkele (eucharistie)viering per zondag voor heel Zuidoost om mee te helpen de aantallen Corona-besmettingen naar beneden te krijgen. Vanaf Aswoensdag willen we weer met 30 mensen samenkomen. Vanaf dat moment willen we het liturgisch rooster weer gaan volgen zoals het voorligt, tenzij een locatie zelf aangeeft, dat nog niet te willen of te kunnen. We realiseren ons ook, hoezeer het samenkomen en het vieren van de sacramenten gemist wordt. Vieringen of samenkomsten in en vanuit geloof helpen je je te wapenen tegen de eenzaamheid, moedeloosheid, wanhoop soms, die deze tijd met zich meebrengt.

Doopvieringen. Doopvieringen die ingeroosterd staan kunnen met 30 aanwezigen doorgaan, als daar belangstelling voor is. Zo nodig roosteren we (individuele) doopvieringen bij. Voor de voorbereiding bekijken we momenteel per viering, hoe we dat doen. Dat kan onder andere via Teams gebeuren.

Uitvaarten. Hierin volgen we de richtlijnen van de Rijksoverheid. Uitvaarten kunnen in onze kerken plaatsvinden met een maximum van 100 aanwezigen. In de Sint Janskerk in Enschede is de afspraak gemaakt om tot maximaal 50 aanwezigen te gaan. Vrijwilligers hebben daar aangegeven zich bij 100 aanwezigen niet veilig te voelen. Per kerk kan er dus een andere afspraak liggen. Maar de mogelijkheid om in de kerk samen te komen is er!

Kindercatechese. Kinderen kunnen hopelijk vanaf 25 januari weer naar de basisschool. Vanaf dan komen we weer fysiek bij elkaar in kleine groepen voor de voorbereiding op de Eerste heilige Communie, zonder ouders, voor kortere bijeenkomsten, in grotere ruimten dan normaal. De afgelopen week hebben kinderen huiswerk op gekregen, die zij deels in zoom-bijeenkomsten met pastoraal werker Frank de Heus hebben gemaakt. Maar dan missen we toch veel kinderen, die het niet lukt in te loggen. Kinderen van groep 8 konden de afgelopen tijd wel les krijgen op school. Zo ook dus in de parochie. Die bijeenkomsten gaan wel door, zij het dat we de groepen even wat kleiner maken. Ouders kunnen we helaas niet bij deze bijeenkomsten uitnodigen.

Vergaderingen. Tot 9 februari vragen we iedereen dringend niet fysiek samen te komen, maar via beeldverbindingen, telefoon of anderszins op afstand met elkaar contact te houden.

Contact met parochiële bezoekers, pastoraatgroepsleden en pastoresteam. Voelt u niet bezwaard om contact op te nemen met onze bezoekersgroepen, leden van pastoraatsgroepen of pastores, als u daar behoefte aan heeft. Parochianen en pastores kunnen langskomen of via telefoon, beeldverbinding of anderszins tijd voor u vrijmaken voor gesprek.

 

 

Uitzendingen vieringen tot 9 februari

kerdienst gemistyou tube

Zondag 17 januari

9.00 uur: H.Maria Geboorte Losser, W. Rekveld, Caeciliakoor

10.00 uur: Prot. kerk Glanerbrug, ds. H. Kroeskop, Oecumenische viering

 

Zondag 24 januari

11.00 uur: Jozefkerk Enschede, J. Kortstee, Schola

 

Zondag 31 januari

9.30 uur: Bonifatiuskerk Haaksbergen, P. Daggenvoorde, Pablokoor

 

Zondag 7 februari

9.00 uur: H. Maria Geboorte Losser, W. Rekveld, Caeciliakoor

 

YouTube-kanalen en kanalen kerkdienstgemist:

 

 

Kinderwoorddienst online op 17 januari

kinderwoorddienst

Aanstaande zondag 17 januari is er weer kinderwoorddienst online vanuit de werkgroep kinderwoorddienst van de Jozefkerk, van 11.00 tot 11.20 uur. Je kunt meedoen via deze link: https://meet.google.com/smv-nzuy-ndd . Het thema is: 'Kom mee en je zult het zien'. We lezen een stukje uit het evangelie, praten erover, luisteren naar een liedje, en maken een kleurplaat.

 

 

Kerkbalans Maria Vlucht

kerkbalans

Het afgelopen jaar heeft de kerk veel inkomsten gemist door de coronacrisis. Maar de kerk wil er natuurlijk juist in tijden van crises ook voor u zijn! Geeft u ook om onze kerk? Steun ons dan met de Actie Kerkbalans! Op zaterdag 16 januari om 13.00 uur luiden de klokken in Losser traditiegetrouw de actie in. Voor meer informatie zie: https://www.mariavlucht.nl/actueel/actie-kerkbalans-2021 .

 

 

Week van Gebed online in Maria Vlucht

week van het gebed

De Week van Gebed voor de Eenheid van de Christenen wordt al jaren op initiatief van de Raad van Kerken wereldwijd gevierd in januari, dit jaar van 17 t/m 24 januari. In Glanerbrug wordt traditioneel bij toerbeurt een oecumenische viering gehouden in één van de deelnemende kerken aldaar, te weten de Protestantse kerk, de Katholieke kerk en het Syrisch-Orthodoxe klooster. De vrijwilligers die deze viering voorbereiden hebben hierdoor een sterke band met elkaar opgebouwd.

Door de coronapandemie is het dit jaar niet mogelijk de viering te houden in het Syrisch-Orthodoxe klooster. Daarom wordt een online viering aangeboden vanuit de Protestantse kerk. Met de beamer zullen foto's van het Syrisch-Orthodoxe klooster en van de katholieke kerk worden geprojecteerd. Dominee Kroeskop van de Protestantse Gemeente zal voorgaan. Zo wordt het toch nog een beetje een oecumenische viering.

U kunt meevieren via Kerkdienstgemist.nl Protestantse Gemeente Glanerbrug op zondag 17 januari om 10.00 uur: https://kerkdienstgemist.nl/stations/2034-Protestantse-Gemeente-te-Glanerbrug . Ook daarna is de viering nog enkele weken te bekijken. Laat u verrassen en vier ook mee! Dit bericht is ook te lezen op https://www.mariavlucht.nl/actueel/week-van-gebed-online

 

 

Woorden van Hoop en Troost vanuit Maria Vlucht

Misschien gaan mensen er gemakkelijk aan voorbij of hebben ze het niet opgemerkt, maar na de Klokken van Hoop en Troost, die in maart werden geluid tijdens de eerste coronagolf, zijn er nu sinds begin november elke woensdag Woorden Hoop en Troost op YouTube. Deze worden elke week ook gepubliceerd op onze website: https://www.mariavlucht.nl/actueel/woorden-van-hoop-en-troost . Elke week spreekt een voorganger van één van de kerken u bemoedigend toe!

 

 

Bezinning door parochievicaris Willy Rekveld: Waar houdt Gij U op.

past Rekveld

In het evangelie van komende zondag 17 januari wijst Johannes Jezus aan als degene die redding zal brengen. Later noemt een leerling van Johannes Hem de Messias, wat ‘de gezalfde’ betekent. Hij zegt: “We hebben Hem gevonden.” De leerlingen van Johannes volgen Hem en vragen: “Waar houdt Gij U op”? Maar Jezus stelt degene die Hem bevragen, die Hem volgen, ook een vraag; “Wat verlangt gij”?

 ‘Wat verlangen wij’ is een vraag die ons in deze tijd allen, niemand uitgesloten, bezighoudt. We hebben Kerstmis gevierd en Oud en Nieuw en zijn begonnen aan een nieuw jaar. Wat zal dit jaar ons brengen? Worden verlangens beantwoord nu de eerste vaccinaties gezet zijn? We verlangen immers allen weer naar wij het normale noemen. Maar wat is normaal? Ik zou het u, jullie, niet zo kunnen zeggen. Wat voor de een normaal is, is voor de ander abnormaal. Wat ik hoop in het normale, is dat wij elkaar weer kunnen ontmoeten in kerk en samenleving; dat kinderen in een normaal ritme weer naar school kunnen gaan; dat kinderen weer hun ouders kunnen bezoeken thuis of in het verzorgingshuis; dat jongeren elkaar weer vrijuit kunnen ontmoeten en uitgaan; dat zij die dat wensen, in een normaal ritme weer in vrijheid hun geloof kunnen vieren door samen te komen, biddend en zingend; dat wij dit alles in goede gezondheid mogen doen. Dat is mijn wens voor u, jullie, in het jaar des Heren 2021; dat het voor ons allen, zonder onderscheid, een gezegend jaar mag zijn. Vrede en alle Goeds!

 

 

Contact met pastoresteam

pastoresteam

Pastoor Paul Daggenvoorde:                     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 391 70 407

Parochievicaris Willy Rekveld:                   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 208 74 866

Pastoraal werker:                                       Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 412 52 558

Pastoraal werker:                                       Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 300 98 833

Pastoraal werker:                                       Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 389 03 999

 

Websites parochies:

www.mariavlucht.nl

www.katholiekenschede.nl

www.franciscusparochie.nl

 

Facebookpagina’s parochies:

https://www.facebook.com/Mariavlucht/

https://www.facebook.com/JacobusEnschede/

https://nl-nl.facebook.com/franciscusparochieboekelobuursehaaksbergen/

Blog

Zondag 21 februari horen we in de kerk hoe Jezus na zijn doop door de Geest de woestijn ingedreven werd (Mc. 1, 12-15),. Hij kon daar blijkbaar niet aan ontsnappen. Hij moest. Gedreven als hij was. Hij werd er door Satan op de proef gesteld en leefde er te midden van de wilde dieren. En de engelen dienden hem. Dat staat er ook nog bij. Het klinkt als een sprookje over de strijd tussen goed en kwaad.

Lees meer...

Kerkbijdrage

 

 

Vrijwilligers


Jeugdkerk


Vastenactie

Laatste dienst

  
Film camera

 

H.H. Bonifatiuskerk

 

Marcellinuskerk

 

Buurse 2

Maria Praesentatie

Klik op fotos voor meer info

 

Pancratiuskerk

Pacratiuskerk

 

052234 Sonderenstraat Lourdeskerk 03

Lourdeskerk

Contact


Centraal Secretariaat Alphons Ariënshuis

Sonderenstraat 55, 7481 HB Haaksbergen
Telefoon: 053 - 574 39 29
E: secretariaat@franciscusparochie.nl
Banknummer: NL87RABO0118098802

Klik hier voor contactformulier

Openingstijden


Maandag: 

Gesloten
Dinsdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Woensdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Donderdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag: Gesloten

Nieuwsbrief Parochie

*Verplicht in te vullen
E-mailadres*
Naam en achternaam*