Banner website algemeen Kerken 1024x368

Nieuwsbrief pastoraal team Zuidoost Twente

Woensdag 6 januari 2021

Gedurende Corona-crisis

logo LEH

 

 

Uitzendingen vieringen tot 19 januari

 

Tot 19 januari is er elke zondag slechts één viering in Zuidoost Twente, die ook wordt uitgezonden. Dit om mee te helpen het aantal contacten zover mogelijk terug te brengen. We wachten de persconferentie van het kabinet van de komende week af om te zien, hoe we na 19 januari verdergaan. Ook alle catechese-bijeenkomsten voor Eerste Communie en Vormsel vóór 19 januari vinden online plaats.

 

Zondag 10 januari

9.30 uur: Pancratiuskerk Haaksbergen, P. Daggenvoorde, koorgroep Pancratiuskoor

 

Zondag 17 januari

9.00 uur: H.Maria Geboorte Losser, W. Rekveld, begeleiding onbekend

 

 

YouTube-kanalen en kanalen kerkdienstgemist:

 

 

Nieuws uit het jongerenpastoraat

Iedereen zal begrijpen dat de activiteiten van het jongerenpastoraat in de parochie Maria Vlucht zijn opgeschoven totdat het weer verantwoord is om bij elkaar te komen. Wat wel mogelijk is wordt ook aangeboden. Er zijn online kleine wedstrijdjes om met elkaar in contact te blijven. Het blijft ook mogelijk om met de begeleiders te whatsappen voor zomaar een praatje of met de vraag om hulp.

Zie hiervoor ook https://www.mariavlucht.nl/activiteiten-jp-mariavlucht .

Theatergroep ‘sTOF heeft een nieuw script klaarliggen en hiervoor oefenen ze zodra het weer verantwoord is. De voorstelling PUUR, die in april 2020 niet door is gegaan, wordt doorgeschoven naar Goede Vrijdag 15 april 2022.

Zie hiervoor ook https://www.theatergroepstof.nl .

stof

Bijzondere ontmoeting op 5 februari 2021

Elke keer geef ik aan dat je bij het jongerenpastoraat mensen ontmoet die je anders niet zo gauw zou ontmoeten. Dat geldt zeker voor de gast die we op 5 februari zullen ontvangen. Het is de commandant van de landstrijdkrachten Luitenant Generaal Martin Wijnen.  Hij gaat met ons in gesprek over ‘Vrijheid en onvrijheid’ in het dagelijks leven. Er zijn 25 plaatsen beschikbaar voor de jongeren en begeleiders uit JP Maria Vlucht.

In de geloofsgemeenschappen te Enschede, Haaksbergen, Buurse en Boekelo is er nog geen jongerenpastoraatsgroep. Haaksbergen heeft een waardevolle M25 groep. Ik doe mijn best om via deelname aan de vormselvoorbereiding en het bezoeken van de directie van basisscholen in contact te komen met geïnteresseerde jongeren vanaf groep acht. Ook wil ik graag in gesprek gaan met ‘sleutelfiguren’ van de verschillende geloofsgemeenschappen.

In januari doen Rik Ledoux en ik een poging om een 16 + groep te vormen. 22 Januari, onder voorbehoud, is de aftrap! Wil je informatie of jezelf aanmelden dan kan dat op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Het is duidelijk dat het een moeilijke tijd is voor jongeren. Ik hoop dat ze inspiratiezoekers zullen blijven en elkaar zullen terugvinden in de leuke activiteiten die we nog op stapel hebben staan.

 

Blijf gezond!

 

Met vriendelijke groeten,

Ans te Lintelo

Coördinator jongerenactiviteiten

Parochies Zuidoost Twente

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06 30958689

 Ans te Lintelo

 

 

QR-code Jacobusparochie

In de Jacobusparochie wordt sinds kort gebruik gemaakt van QR-codes. U kunt die scannen en zodoende een gift aan de parochie doen. Dat is handig voor wie geen contant geld op zak heeft. De code kan ook gebruikt gaan worden bij online-uitzendingen om een bijdrage te geven voor de collecte. Onderstaande code is geldig tot 20 maart 2021.

QR code Jacobus

 

 

Werkplannen pastoraal team 2021

Om in te spelen op de tijd ná de Coronacrises maakt het pastoraal team momenteel plannen voor het komend jaar. Drie zaken zullen komend jaar met name onze aandacht hebben. Allereerst de begeleiding van vrijwilligers in de liturgie en het pastoraat. Daarnaast zullen we bekijken welke winst we kunnen halen uit de digitalisering die nu gaande is en het gebruik van moderne media in bijvoorbeeld de catechese en online-uitzendingen in de liturgie. Ten derde zal vanuit met name de catechese onderzocht worden, welke oude initiatieven straks opnieuw kunnen worden opgepakt (bijvoorbeeld Kids Party Time en de Kleuterkerk in Haaksbergen) en welke nieuwe activiteiten met, voor en door dertigers, veertigers levensvatbaar zijn. In het bovenstaande artikel leest u al, hoe Ans te Lintelo het jongerenpastoraat de komende tijd verder in wil vullen.

 

 

Ter bezinning: Driekoningen

3 koningen

Woensdag 6 januari viert de kerk Driekoningen. Het feest gaat terug op het Bijbelse verhaal uit Mattheüs 2, dat zogenaamde ‘magioi’, magiërs, op zoek zijn naar de Messias ( Dat het er drie en koningen zouden zijn, staat dus niet in de Bijbel.). Zij zagen een ster, komen aan het hof van de plaatselijke koning, Herodes, niet verder, en vinden hun Messias uiteindelijk in Bethlehem. In een droom gewaarschuwd informeren ze Herodes verder niet en keren langs een andere weg naar huis terug. Die laatste zin vind ik altijd erg mooi: ‘Zij keerden langs een andere weg naar huis terug’, want heel herkenbaar. Godsonmoetingen laten je nooit onberoerd. Je verandert als je door God wordt aangeraakt. Ook je levensweg verandert. Wat dan uiteindelijk het ‘huis’ is waar je thuiskomt? Misschien is het wel een ander ‘huis’ waar jij je thuis zult voelen, dan je eerder zelf bedacht had. De tijd waar we nu doorheen gaan, is schokkend voor veel mensen. Zekerheden vallen weg. Je moet jezelf misschien wel opnieuw uitvinden. Het zou mij niets verbazen, als God daarin een rolt speelt. Als je hem toelaat!. In de Bijbel zie je voortdurend gebeuren, dat mensen door crises heen, aan mens-zijn en kracht winnen. Dat is het goede nieuws van het geloof!

In delen van Duitsland hebben ze de goede gewoonte om met Driekoningen op deuren te schrijven: ’20 * C + M  + B + 21’. De drie letters verwijzen naar de drie koningen Caspar, Melchior, Balthasar, maar ook naar de spreuk ‘Christus mansionem benedicat’, ‘Christus zegene dit huis’. Moge Gods zegen dit jaar ook op uw, jouw, huis rusten.

Vrede en alle goeds!

Pastoraal werker Frank de Heus

Blog

De anderen door Dick Kohlwey, vice-voorzitter bestuur Franciscusparochie

Jezus zegt: "Ik heb nog anderen" (Joh., 10, 11-18)

Denkt u ook weleens: als ontwikkelingen zo doorgaan, hoe zal

Lees meer...

Franciscusbende

Logo Franciscusbende met tekst

Vrijwilligers


Op Weg week 16 2024

 

Vastenactie

Laatste dienst

  

 

H.H. Bonifatiuskerk

 

Marcellinuskerk

 

 

 

 

Buurse 2

Maria Praesentatie

 

 

Pancratiuskerk

Pancratiuskerk

Contact


Centraal Secretariaat Franciscusparochie
Veldmaterstraat 61
7481 AB te Haaksbergen
Telefoon: 053 - 574 39 29

E: secretariaat@franciscusparochie.nl
Banknummer: NL87RABO0118098802

Klik hier voor contactformulier

Openingstijden


Maandag: 

Gesloten
Dinsdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Woensdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Donderdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag: Gesloten

Nieuwsbrief Parochie

Nieuwsbrief pastoraal team 11 januari 2023

*Verplicht in te vullen
E-mailadres*
Naam en achternaam*