Banner website algemeen Kerken 1024x368

adventsactie

 

Adventsactie 2020:

AKKERS VOOR ONTHEEMDE GEZINNEN IN DR CONGO

Uw steun voedt moeder en kind

Compassie… In dit ene woord ligt de ziel van de Adventsactie besloten. Adventsactie is geïnteresseerd in de mens achter het project en denkt mee. “Als we een project adopteren doen we dat omdat we geloven in het nut ervan, overtuigd zijn dat het geld goed besteed is en vooral dat het project herkend en erkend wordt door de mensen in het Zuiden. Lokaal draagvlak is voor ons essentieel.”

In de vier weken voor Kerstmis, de adventsperiode, wordt uw aandacht én uw bijdrage gevraagd voor een project dat ten goede komt aan moeders en jonge kinderen. Wie moeder wordt/is, weet dat het leven dan wezenlijk verandert. Opeens maak je deel uit van iets groters. In onze kinderen wordt geschiedenis zichtbaar, maar ook toekomst. Zo brengen onze kinderen hoop. Hoop op een betere toekomst voor de kleinen en kwetsbaren. Hoop ook dat zij het Licht van de wereld in zich zullen dragen, net als destijds die kleine baby in Bethlehem.

De samenwerkende parochies in Zuid Oost Twente: Maria Vlucht in Losser, Jacobus de Meerdere in Enschede en Sint Franciscus in Boekelo, Buurse en Haaksbergen, hebben uit de vier bijzondere projecten in het Licht van Advent, het project ‘Akkers voor ontheemde gezinnen in Democratische Republiek Congo’ gekozen om te steunen.

In april 2019 sloegen mensen in het oosten van DRC massaal op de vlucht voor extreem politiek geweld. Ruim 20.000 ontheemden hebben hun toevlucht gezocht in het Masisi gebied. Hun meest dringende probleem is gebrek aan eten. In de dorpen die ze moesten achterlaten leefden ze van de opbrengst van hun land.

In het Masisi gebied verbouwen 50 gezinnen voedsel op gemeenschappelijke akkers. De lokale parochie heeft daarvoor grond beschikbaar gesteld. CAJED weet uit ervaring dat een focus op vrouwen bij landbouwactiviteiten een positief effect heeft op hun kinderen. (CAJED is een lokale, niet-gouvernementele, van de overheid onafhankelijke, organisatie die in de regio Goma al jarenlang werkt met kwetsbare kinderen en jongeren.) Voedselzekerheid verbetert levensomstandigheden. Gebrek aan eten maakt dat kinderen weglopen van huis, verzuimen van school, in de prostitutie terecht komen, diefstallen plegen of zich aanmelden bij gewapende groepen. Voedselzekerheid is essentieel voor de stabiliteit van het gezin en de jongeren.

Daarom krijgen de moeders van elk gezin een startpakket voor eigen gebruik, dat bestaat uit zaden voor aubergine, ui, knoflook, kool, amarant (uiterst voedzaam pseudo-graan) en een schoffel. De opbrengst wordt gebruikt voor extra voeding voor de kinderen, de aankoop van nieuwe zaden en om de gezondheidszorg voor de kinderen te betalen in het lokale ziekenhuis.

Om de ontheemden te helpen is ook uw geld nodig! Daarom wordt in elk weekend gedurende de Adventsperiode een extra kerkcollecte gehouden.

Kunt u, om welke redenen dan ook, niet de vieringen in de kerk bijwonen, maakt u dan alstublieft uw bijdrage over op NL89 INGB 0653 1000 00 t.n.v. ‘Adventsactie, Den Haag’.

Zie voor meer informatie: www.adventsactie.nl

 

Blog

De anderen door Dick Kohlwey, vice-voorzitter bestuur Franciscusparochie

Jezus zegt: "Ik heb nog anderen" (Joh., 10, 11-18)

Denkt u ook weleens: als ontwikkelingen zo doorgaan, hoe zal

Lees meer...

Franciscusbende

Logo Franciscusbende met tekst

Vrijwilligers


Op Weg week 16 2024

 

Vastenactie

Laatste dienst

  

 

H.H. Bonifatiuskerk

 

Marcellinuskerk

 

 

 

 

Buurse 2

Maria Praesentatie

 

 

Pancratiuskerk

Pancratiuskerk

Contact


Centraal Secretariaat Franciscusparochie
Veldmaterstraat 61
7481 AB te Haaksbergen
Telefoon: 053 - 574 39 29

E: secretariaat@franciscusparochie.nl
Banknummer: NL87RABO0118098802

Klik hier voor contactformulier

Openingstijden


Maandag: 

Gesloten
Dinsdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Woensdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Donderdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag: Gesloten

Nieuwsbrief Parochie

Nieuwsbrief pastoraal team 11 januari 2023

*Verplicht in te vullen
E-mailadres*
Naam en achternaam*