Banner website algemeen Kerken 1024x368

In oktober ben ik 25 jaar priester. Toen ik ongeveer 35 jaar geleden aan de opleiding begon was dat een spannende sprong in het diepe. Want al heb ik bravoure, een held ben ik niet. Eerder gevoelig en voorzichtig. Maar wat ben ik gelukkig destijds te hebben durven beantwoorden aan dit beroep op mijn leven. De opleiding was indringend en vormend. En ook als priester heb ik in het parochiepastoraat op steeds andere plaatsen, met telkens andere mensen, onder steeds nieuwe omstandigheden, heel wat ontwikkeling doorgemaakt. Pastoraat en vieringen passen echt bij me. De dienst aan de leiding van parochies veel minder. Maar ook het pastoorsambt heeft mijn priesterschap verdiept. Dankbaar kan ik Paulus voluit nazeggen: 'Christus is mijn leven'.

Voor mij is priesterschap dienst aan het geloof en de zending van gemeenschappen.
Met wie ik de H.Mis vier. Om samen gevoed door Christus' woord en - sacrament als broeders en zusters van Hem, en van elkaar, zíjn missie uit te voeren. De viering van de H.Mis is waarvoor ik ben gewijd, en waaraan ik ben toegewijd. Die bediening is wezenlijk voor het priesterschap en voor het leven van de kerk, maar géen doel op zichzelf. Het gaat uiteindelijk om de missie, die door alle kerkleden wordt uitgevoerd. Het synodale proces helpt ons dat te bespreken.
Het bijzonder priesterschap, dat van de priester, uitgedrukt in het vieren van de H. Mis is ten dienste van het algemeen priesterschap: de missie van álle kerkleden, uitgedrukt in wat we buiten de vieringen zelf allemaal doen, vanuit ons geloof. Onuitputtelijke bron voor menselijk sámenleven, tot eer van God. 

past Daggenvoorde

Op 26 september diende het kort geding Roerink - parochie. De uitspraak van dit kortgeding wordt over 14 dagen verwacht.

 

Het bestuur van de Franciscus van Assisië” Parochie wil u/je laten weten dat:
 
“U bent eerder geïnformeerd over de plannen van de Parochie voor de ontwikkeling van het parochieel centrum aan de Markt. De projectontwikkelaar meent dat er in het verleden afspraken gemaakt zijn die botsen met de huidige plannen van de Parochie en heeft besloten om de rechter te vragen daarover een oordeel te vellen. Deze rechtszaak dient aanstaande dinsdag 26 september. Wij informeren u/je zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn”.
 

Dinsdag 10 oktober is het 25 jaar geleden, dat Paul Daggenvoorde tot priester is gewijd. Het is zijn wens dit sober te vieren in de drie parochies van Zuidoost Twente. Zondag 8 oktober gaat pastor Daggenvoorde om 9.30 uur in de Pancratiuskerk voor in de eucharistieviering en zal in onze parochie aandacht aan zijn zilveren jubileum worden besteed. U kunt hem na de viering feliciteren. Van harte welkom!

Haaksbergen Pancratiuskerk: zondag 24 september - Oecumenische Vredesdienst

Voorgangers ds. Job Stein en mevr. Elles Veltkamp. M.m.v. de Cantorij o.l.v. Marion Röber. Ondanks het feit dat er in de wereld nog lang niet overal vrede is, richt het thema van de Vredesweek ons dit jaar naar binnen. In hoeverre is er (on)vrede in ons land, in onze regio, in ons dorp, in onze geloofsgemeenschap, in onze persoonlijke omstandigheden, in onszelf. En in hoeverre kunnen we de (on)vrede verhullen/onthullen, bedekken/toedekken, oprakelen of laten schitteren met bijvoorbeeld een mantel? Een mantel die ons aangeboden is, of die we (af)genomen hebben, één die we zelf hebben omgedaan, of die ons is omgeslagen, of één die we zorgzaam hebben weggegeven. Verbeter de wereld, begin bij jezelf? Over deze vragen zullen we lezen, nadenken en bidden.

Verlangen naar een warme samenleving
We leven in een wereld, die als een dorp geworden is. Jonge mensen reizen over de wereld alsof het niets is. Ze zijn ermee opgegroeid. Sociale media verbinden ons in no time met mensen ver van ons vandaan. Nieuws reist razendsnel. Onze tijd vult zich met gemak. Er is veel te kiezen en veel te doen. De nieuwe wereld biedt veel mogelijkheden. Er is veel om blij mee te zijn.
Maar de wereld wordt ook ingewikkeld. Oude zekerheden vallen weg. Op een goede manier samenleven is niet vanzelfsprekend. Toch verlangen we allemaal naar een warme samenleving, waar voor iedereen plek is en waarin we ons met elkaar verbonden weten.

Hoe zetten we onze kinderen in deze wereld op het goede spoor?
‘Leven in het spoor van Jezus’ kan daarbij helpen. Maar daarvoor moet je wel over de drempel stappen. Over de drempel van de traditie om je daarin te willen verdiepen. Om te ontdekken, wat er aan waardevols en wijsheid in te vinden is. Over de drempel van de kerk om je te verbinden met een gemeenschap van gelovigen, die samen willen leven in dat spoor van Jezus; die elkaars vreugde en verdriet willen delen; die elkaar willen steunen en stimuleren.

Jezus droomde van het land van God. Dat land van God is nabij. Het is een land waar mensen zich aan elkaar geven als brood en wijn. Jezus heeft ons dat voorgedaan. In de eucharistieviering ontvangen wij Hem als bron van inspiratie voor ons leven. Wat wij vieren in de eucharistie nemen we mee naar het leven van alle dag. Dat verbindt, breekt in, maakt open en geeft hoop en energie.

Daar willen wij de kinderen mee bekend maken in ons project voor de Eerste Communie. Maar ook als ouder zal je er iets aan opdoen. We dragen kennis over, maar hopen ook het hart te raken.

Aanmelding project (liefst vóór 16 oktober!)
Je kunt je aanmelden via het aanmeldingsformulier.

Programma
Het volledige programma vind je op onze website. Klik hier.

Alvast handig om te weten: Startavond voor ouders: woensdag 1 november, 20.00-21.30 uur, Parochiezaal Bonifatiuskerk Haaksbergen

Contact
Voor informatie: pastor Frank de Heus, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06 300 988 33.

Blog

Ik geloof door Willy Rekveld, parochievicaris

‘Ik geloof’ is het thema van de 111e Gerardus Majella-bedevaart 2023. Deze bedevaart zal

Lees meer...

Franciscusbende

Logo Franciscusbende met tekst

Vrijwilligers


Op Weg week 39 2023

 

Vastenactie

Laatste dienst

  

 

H.H. Bonifatiuskerk

 

Marcellinuskerk

 

 

 

 

Buurse 2

Maria Praesentatie

 

 

Pancratiuskerk

Pancratiuskerk

Contact


Centraal Secretariaat Franciscusparochie
Veldmaterstraat 61
7481 AB te Haaksbergen
Telefoon: 053 - 574 39 29

E: secretariaat@franciscusparochie.nl
Banknummer: NL87RABO0118098802

Klik hier voor contactformulier

Openingstijden


Maandag: 

Gesloten
Dinsdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Woensdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Donderdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag: Gesloten

Nieuwsbrief Parochie 11 januari 2023

Nieuwsbrief pastoraal team 11 januari 2023

*Verplicht in te vullen
E-mailadres*
Naam en achternaam*