Banner website algemeen Kerken 1024x368

In plaats van de kleuter- en gezinsviering zal er vrijdag 24 december tussen 15.30 en 17.00 uur een ‘Kinder-Kerst Walk-through’ plaatsvinden in en om de Bonifatiuskerk. Kinderen met familie en belangstellenden kunnen een route van zo’n 20 minuten lopen langs verschillende figuren uit het Kerstverhaal, een kaarsje aansteken bij de stal, kijken naar een korte Kerstfilm, luisteren naar muziek, iets drinken … Kinderen vanaf groep 6 en volwassenen vragen we een mondkapje te dragen. Je hoeft je niet aan te melden, maar als jij je aanmeldt bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan geven we jou een starttijd. Zo kunnen we belangstellenden over de anderhalf uur spreiden. Kom ook en snuif een beetje Kerstsfeer op!

Terwijl op zaterdagmiddag 18 december binnen de Advent Wonder Wandeling plaatsvindt, zingt buiten voor de kerk tussen 14.00 en 17.00 uur een aantal koren. Het programma is als volgt:

14.00 uur: Koorgroep Pancratius / Bonifatius

14.30 uur: Brothers Two (Henk en Benno Goering)

15.00 uur: Koorgroep Pancratius / Bonifatius

15.30 uur: Gaudete (Frank Beuger en Henk Hemink)

16.00 uur: Koorgroep Pablokoor

16.30 uur: Brothers Two (Henk en Benno Goering)

Kom luisteren en geniet tussen het boodschappen halen door van vrolijke Kerstmuziek!

In de Advent van 2016 zijn we begonnen met een wondermooie traditie: de Advent Wonder Wandeling in de Pancratiuskerk te Haaksbergen. Vorig jaar kon deze helaas niet doorgaan. Maar nu gaan we weer op weg naar Bethlehem. Niet in de Pancratiuskerk, maar in de Bonifatiuskerk in de Veldmaat.

Beste parochiaan,

 

Afgelopen woensdag 1 december, kregen we het bericht van de bisschoppen, dat de komende tijd en zeker tot en met Kerst alle activiteiten die na 17.00 uur in onze kerken en gebouwen plaatsvinden en waarbij mensen fysiek bij elkaar komen, worden afgelast. Op deze manier willen wij meehelpen het aantal besmettingen terug te dringen en de druk op de zorg te verlagen. Zie ook: https://www.aartsbisdom.nl/bisschoppen-geen-vieringen-na-17-uur-ook-niet-met-kerstmis/ .

Dit betekent onder meer, dat alle vieringen op Kerstavond, 24 december, komen te vervallen. We gaan geen vieringen vervroegen. Dat brengt het aantal contactmomenten immers niet omlaag.

Voor kinderen en jonge gezinnen wordt voor elke parochie bekeken, of daar op 24 december vóór 17.00 uur iets te organiseren valt, dat veilig is en jonge mensen helpt om Kerstmis gelovig te vieren. Het pastoraal team neemt daartoe contact op met hen, die een kleuter- of gezinsviering op touw zouden zetten.

Voor eerste Kerstdag is er op sommige plekken iets geschoven met tijden en voorgangers, zodat ook in Glanerbrug en in de Sint Jan in Enschede gevierd kan worden. Laat voor de vieringen op deze dag reserveren. Mensen moeten op 1,5 meter van elkaar zitten. Dat betekent, dat 1/3 van de zitplaatsen maximaal beschikbaar is.

In bijgaand liturgisch rooster vind je de stand van zaken van dit moment.

Wij begrijpen, dat het enorm teleurstellend is, dat het ook dit jaar weer zo moet gaan. Het is niet anders. We hopen, dat je met degenen die je lief zijn, er toch een mooie Adventstijd en een mooi Kerstfeest van kunt maken.

 

Met vriendelijke groet namens het pastoraal team

Blog

Een van de mooie kanten van de katholieke kerk vind ik, dat het een wereldkerk is. Of ik nu in Nederland naar de kerk ga, in Indonesië, Mexico of Portugal – ook al versta ik de taal niet – ik kan het volgen. Want de liturgie is overal ongeveer hetzelfde. En waar het soms afwijkt, veer ik op, omdat ik geprikkeld word. ‘Oh, ja. Zo kan het ook’ of ‘Tsjonge, wat inspirerend, wat mooi!’.

Lees meer...

Kerkbijdrage

 

 

Vrijwilligers


Franciscusbende

Logo Franciscusbende met tekst

Vastenactie

Laatste dienst

  
Film camera

 

H.H. Bonifatiuskerk

 

Marcellinuskerk

 

Buurse 2

Maria Praesentatie

Klik op fotos voor meer info

 

Pancratiuskerk

Pancratiuskerk

 

052234 Sonderenstraat Lourdeskerk 03

Lourdeskerk

Contact


Centraal Secretariaat Franciscusparochie
Veldmaterstraat 61
7481 AB te Haaksbergen
Telefoon: 053 - 574 39 29

E: secretariaat@franciscusparochie.nl
Banknummer: NL87RABO0118098802

Klik hier voor contactformulier

Openingstijden


Maandag: 

Gesloten
Dinsdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Woensdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Donderdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag: Gesloten

Nieuwsbrief Parochie

*Verplicht in te vullen
E-mailadres*
Naam en achternaam*