Banner website algemeen Kerken 1024x368

 •  Locatieraad
Voorzitter:                             
Penningmeester:      
Secretaris:      


De locatieraad draagt zorg voor dit gedeelte van de website met specifieke lokale informatie. Suggesties voor informatie, aanvullingen of correcties kunnen worden toegezonden aan:

 • Lokale mededelingen  Lourdeskerk tegen sloop beschermd.

  De Lourdeskerk krijgt de status van gemeentelijk monument. Daarmee volgt het college van B en W het advies van de Erfgoedraad die stelt dat de Lourdeskerk van bijzonder belang is voor de gemeente vanwege zijn schoonheid en cultuurhistorische waarde. De Erfgoedcommissie trok al eerder bij het college aan de bel om de Lourdeskerk tegen sloop te beschermen. De kerk valt namelijk binnen de herontwikkeling van 't Kempke en het gebied rondom de Lourdeskerk. Daarin krijgt de kerk, die in 2013 aan de eredienst is onttrokken, een nieuwe functie. De monumentenstatus zorgt ervoor dat ook beeldbepalende en waardevolle elementen van het kerkgebouw zijn beschermd. Als het aan de Erfgoedraad had gelegen, hadden ook de Lourdeszaal en de pastorie de status van gemeentelijk monument gekregen, maar die gebouwen zijn van een minder belangrijke waarde, stelt het college. Bovendien hebben woningcorporatie Domijn en het parochiebestuur van Sint Franciscus van Assisië, eigenaar van de kerk, plannen om rondom de kerk twaalf hofjeswoningen te bouwen.

 •   
 • Familieberichten
 • Lokale (werk)groepen
 • Contact en bezoek (zie gegevens Op Weg)
 • Begraafplaats
 • Historische geschiedenis van het kerkgebouw 

Per 1 januari 2013 is de O.L.V. van Lourdeskerk aan de eredienst onttrokken. De Lourdeszaal is echter nog steeds in gebruik. Op de woensdagochtend om 9.00 uur komt nog steeds een deel van de oude parochiegemeenschap met parochianen uit de andere ‘oude’ parochies samen om hun geloof te vieren. Er wordt een half uur gevierd en voorts een half uur koffie gedronken. Maar de zaal wordt ook voor andere activiteiten gebruikt. De computerclub komt er samen op de woensdagochtend. Om de week wordt er op de woensdagmiddag gekaart. De doopvoorbereiding van de nieuwe Franciscusparochie vindt er plaats en nog veel meer. De vrienden van de Lourdes hebben een flink bedrag geschonken om het gebruik van de zaal financieel mogelijk te maken. Hier vind je nog de oude gezelligheid, die zo kenmerkend was voor de Lourdesparochie.

 

 

Blog

Een van de mooie kanten van de katholieke kerk vind ik, dat het een wereldkerk is. Of ik nu in Nederland naar de kerk ga, in Indonesië, Mexico of Portugal – ook al versta ik de taal niet – ik kan het volgen. Want de liturgie is overal ongeveer hetzelfde. En waar het soms afwijkt, veer ik op, omdat ik geprikkeld word. ‘Oh, ja. Zo kan het ook’ of ‘Tsjonge, wat inspirerend, wat mooi!’.

Lees meer...

Kerkbijdrage

 

 

Vrijwilligers


Franciscusbende

Logo Franciscusbende met tekst

Vastenactie

Laatste dienst

  
Film camera

 

H.H. Bonifatiuskerk

 

Marcellinuskerk

 

Buurse 2

Maria Praesentatie

Klik op fotos voor meer info

 

Pancratiuskerk

Pancratiuskerk

 

052234 Sonderenstraat Lourdeskerk 03

Lourdeskerk

Contact


Centraal Secretariaat Franciscusparochie
Veldmaterstraat 61
7481 AB te Haaksbergen
Telefoon: 053 - 574 39 29

E: secretariaat@franciscusparochie.nl
Banknummer: NL87RABO0118098802

Klik hier voor contactformulier

Openingstijden


Maandag: 

Gesloten
Dinsdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Woensdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Donderdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag: Gesloten

Nieuwsbrief Parochie

*Verplicht in te vullen
E-mailadres*
Naam en achternaam*