Banner website algemeen Kerken 1024x368

De ‘Actie Kerkbalans’ wordt eenmaal per jaar in samenwerking met andere kerken georganiseerd. Uw persoonlijke kerkbijdrage is onze belangrijkste inkomstenbron. Uitgaven die de parochie in de loop van 2021 zal maken, hopen we mede te kunnen financieren met de opbrengst. Als dat niet gaat, moeten we reserves aanspreken. Dat is heel onverstandig. We rekenen daarom echt op jou! op u!

Veel mensen denken dat we geld krijgen van de overheid of van het bisdom. Dat is niet zo. Een parochie moet het hebben van wat eigen parochianen geven.

De parochie is de belangrijkste plek om het verhaal van Jezus van Nazareth te leren kennen en om te ontdekken welke plaats God in ons leven kan hebben. De parochie wil een vindplek zijn geloof. Daarom is een parochie uiterst waardevol en kostbaar. Maar ook kostbaar in de zin dat er voor de organisatie geld nodig is. Jouw, uw kerkbijdrage is onmisbaar. We rekenen op uw steun.

We hopen dat ieder naar draagkracht wil geven voor de toekomst van onze parochie en geven als richting aan van 1% van uw inkomen. Dit bedrag is voor sommigen te hoog, voor anderen is het een gering bedrag. Wanneer elk huishouden gemiddeld € 120 bijdraagt is de actie succesvol en komen de jaarlijkse kosten en uitgaven in balans.
Inmiddels maakt al 25% van de parochianen gebruik van automatische incasso, een handig middel om uw kerkbijdrage te regelen, zodat u deze niet vergeet. En u blijft baas van uw eigen portemonnee. Wanneer een incasso niet uitkomt kunt u (binnen 30 dagen) het bedrag terugboeken en uiteraard kunt u de machtiging altijd weer intrekken.

Voor de folder actie kerkbalans klik hier
(zodra de nieuwe folder beschikbaar is zullen we die hier publiceren)

Voor het inschrijven van de kerkbijdrage klik hier

Voor het wijzigen / intrekken van de kerkbijdrage klik hier

Informatie over voordeel van periodieke giften klik hier

Formulier periodieke gift klik hier

Leden van de werkgroep Kerkbijdrage Klik hier

 

Met vriendelijke groet,
Werkgroep Kerkbijdrage.

Blog

Een van de mooie kanten van de katholieke kerk vind ik, dat het een wereldkerk is. Of ik nu in Nederland naar de kerk ga, in Indonesië, Mexico of Portugal – ook al versta ik de taal niet – ik kan het volgen. Want de liturgie is overal ongeveer hetzelfde. En waar het soms afwijkt, veer ik op, omdat ik geprikkeld word. ‘Oh, ja. Zo kan het ook’ of ‘Tsjonge, wat inspirerend, wat mooi!’.

Lees meer...

Kerkbijdrage

 

 

Vrijwilligers


Franciscusbende

Logo Franciscusbende met tekst

Vastenactie

Laatste dienst

  
Film camera

 

H.H. Bonifatiuskerk

 

Marcellinuskerk

 

Buurse 2

Maria Praesentatie

Klik op fotos voor meer info

 

Pancratiuskerk

Pancratiuskerk

 

052234 Sonderenstraat Lourdeskerk 03

Lourdeskerk

Contact


Centraal Secretariaat Franciscusparochie
Veldmaterstraat 61
7481 AB te Haaksbergen
Telefoon: 053 - 574 39 29

E: secretariaat@franciscusparochie.nl
Banknummer: NL87RABO0118098802

Klik hier voor contactformulier

Openingstijden


Maandag: 

Gesloten
Dinsdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Woensdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Donderdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag: Gesloten

Nieuwsbrief Parochie

*Verplicht in te vullen
E-mailadres*
Naam en achternaam*