Banner website algemeen Kerken 1024x368

4 4 2024 012Elke tweede zondag van de maand is er om 11.00 uur een viering voor kleuters in de Bonifatiuskerk. We richten ons op kinderen van 3 tot 7 jaar. Babys mee is geen bezwaar! We vieren ontspannen. Een half uur. Neem een houdbaar product mee voor de collecte (Voedselbank)!


Zondag 14 april lezen we het verhaal over Jezus en de verlamde man. Een verhaal over echte vrienden. Pastor Frank de Heus gaat voor met de werkgroep. Eva Diepenmaat speelt piano. Naderhand is er koffie, thee en limonade en kunnen kinderen kleuren of knutselen.


Wil jij je zoon of dochter wat meegeven van de christelijke traditie? De verhalen? Samen zingen, bidden, stil zijn? Iets over hebben voor een ander? Vind je het leuk om andere jonge ouders te ontmoeten, die iets willen met kerk of geloof? Kom dan naar onze kleutervieringen en neem je kinderen mee. Opa’s en oma’s met kleinkinderen zijn ook van harte welkom!

Voor de Parochiepagina Op Weg zijn we op zoek naar een nieuwe eindredactie. Samen met redactieleden uit de verschillende locaties en groepen wordt er elke week een inspirerende pagina gemaakt voor in de Rond Haaksbergen. Thij Willems en Wim Kuiper hebben jaren met veel plezier, bevlogenheid en enthousiasme eind-redactiewerk gedaan en zullen hiermee stoppen. Wie neemt het stokje over? Monique Lubbers en Thij Willems zijn graag bereid te vertellen over wat deze taak inhoud. Voel je je geroepen of  wil je meer weten meld je graag bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of leg contact met het centraal secretariaat op nummer 053 5743929.

Een schrijn met haar reliek (een stuk van het gebeente) is vanuit Lourdes in Nederland aangekomen en maakt een rondgang door alle zeven Nederlandse bisdommen. Van 16 t/m 20 april is de schrijn in het Aartsbisdom Utrecht: eerst in de Broederenkerk te Deventer en daarna in de St. Catharinakathedraal in Utrecht. Hieronder vindt u de hyperlinks naar het programma voor beide locaties (onder voorbehoud van eventuele wijzigingen; vanwege de omvang van de bestanden zijn deze niet als bijlagen bijgevoegd).

In de komende meivakantie, van zondag 28 april t/m zondag 5 mei, kunnen jongeren van 16 t/m 35 jaar oud mee met een reis naar Taizé met Jong Aartsbisdom. De reis gaat per bus vanuit Utrecht. Je kunt je nu al aanmelden!

Het hele programma staat op onze website: https://www.mariavlucht.nl/actueel/jongerenreis-naar-taize

“Hoe gaat het?” Een bekende vraag, en……het antwoord “eh, goed” verbloemt vaker dan we denken een gevoel van eenzaamheid. Steeds meer mensen in onze omgeving ervaren dat momenten van eenzaamheid ons leven tekent. Ervaringsverhalen maken dat duidelijk. Eenzaamheid legt soms zo’n grauwsluier over ons leven dat we de mooie momenten niet meer kunnen zien. Het programma van deze themamiddag kent de volgende drieslag:

  • Inleiding met beeldmateriaal en herkenbare voorbeelden door dhr. Ton Harmsen (ouderenadviseur en opbouwwerker bij Naoberpoort).
  • Top vijf: wat kun je zelf doen tegen eenzaam.
  • Presentatie van concrete voorbeeldprojecten uit onze Haaksbergse samenleving.

Datum: dinsdagmiddag 9 april van 14.00 – 16.00 uur

Locatie: Schuttershoes, Scholtenhagenweg 40

Kosten: € 5,00

Opgave bij voorkeur: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Of telefonisch: Jan van Schaardenburgh - 06 18813028/ Thij Willems – 06 21679777

Blog

De anderen door Dick Kohlwey, vice-voorzitter bestuur Franciscusparochie

Jezus zegt: "Ik heb nog anderen" (Joh., 10, 11-18)

Denkt u ook weleens: als ontwikkelingen zo doorgaan, hoe zal

Lees meer...

Franciscusbende

Logo Franciscusbende met tekst

Vrijwilligers


Op Weg week 16 2024

 

Vastenactie

Laatste dienst

  

 

H.H. Bonifatiuskerk

 

Marcellinuskerk

 

 

 

 

Buurse 2

Maria Praesentatie

 

 

Pancratiuskerk

Pancratiuskerk

Contact


Centraal Secretariaat Franciscusparochie
Veldmaterstraat 61
7481 AB te Haaksbergen
Telefoon: 053 - 574 39 29

E: secretariaat@franciscusparochie.nl
Banknummer: NL87RABO0118098802

Klik hier voor contactformulier

Openingstijden


Maandag: 

Gesloten
Dinsdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Woensdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Donderdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag: Gesloten

Nieuwsbrief Parochie

Nieuwsbrief pastoraal team 11 januari 2023

*Verplicht in te vullen
E-mailadres*
Naam en achternaam*