Banner website algemeen Kerken 1024x368

Pastor Margot Dijkman vertelt over een kindermiddag op weg naar de Eerste heilige Communie. Vandaag, woensdag 15 januari was het dan zover. In voorbereiding op de Eerste Heilige Communie op 19 april a.s. vond de eerste kindermiddag plaats. Het thema was; “Jezus roept je over de drempel van zijn land”.

Onder leiding van pastoraal werkster Margot Dijkman, is er gesproken over het land van God. Iedereen is er welkom. Arm of rijk, dun of dik, aardig of onaardig…voor God maakt dit niets uit. Middels een echte poort werden de kinderen 1 voor 1 bij hun naam geroepen en gevraagd door de poort te gaan en mee te gaan naar het land van God. Aandacht is besteedt aan de namen die de kinderen hebben gekregen bij de geboorte en de betekenis van deze naam.

Ook is het verhaal over Levi de tollenaar verteld. De kinderen luisterden aandachtig en deden actief mee met de nabespreking van het verhaal. Dat stil zitten en stil zijn niet altijd makkelijk is voor de kinderen werd even duidelijk na het oefenen van het kruisteken. Een moment van stilte werd gevraagd, maar dat bleek moeilijker dan gedacht. In de kring zaten veel lachende gezichtjes, die elkaar aanstaken. Gelukkig hoefden de kinderen niet steeds stil te zitten en konden ze ook creatief aan de slag. Iedereen heeft druk gewerkt aan een mooi zelfportret. De resultaten mogen er zijn!

Blog

‘Is dit een straf van God?’
Sommige mensen, zo werd mij de afgelopen weken duidelijk, worstelen met deze vraag. ‘Zou God deze pandemie over de aarde gezonden hebben, omdat wij ons van God hebben afgekeerd, het evenwicht in de natuur verstoren, elkaar de tent uitvechten?’

Lees meer...

Kerkbalans

 

 

Vrijwilligers


Jeugdkerk


Sternet


Laatste dienst


 

Bonifatiuskerk

H. Marcellinus

Maria Praesentatie

Pancratiuskerk

Lourdeskerk

Contact

 

Centraal Secretariaat Alphons Ariënshuis
Sonderenstraat 55, 7481 HB Haaksbergen
Telefoon: 053 - 574 39 29
E: secretariaat@franciscusparochie.nl
Banknummer: NL87RABO0118098802

Klik hier voor contactformulier

Openingstijden

 

Maandag:  Gesloten
Dinsdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Woensdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Donderdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag: Gesloten

Nieuwsbrief Parochie

*Verplicht in te vullen
E-mailadres*
Naam en achternaam*