Banner website algemeen Kerken 1024x368

Nieuwsbrief pastoraal team Zuidoost Twente

Woensdag 14 oktober 2020

Gedurende Corona-crisis

 

 logo LEH

 

Laatste ontwikkelingen Corona

-na de persconferentie van 13 oktober-

 

Geen wijzigingen

Wij hadden alle vieringen en (catechese)bijeenkomsten al ingericht met inachtneming van de RIVM maatregelen. Naar aanleiding van de woensdag 13 oktober gehouden persconferentie hoeven wij geen veranderingen door te voeren.

We doen wel een dringend beroep om de RIVM maatregelen zeer secuur na te leven. De situatie in Twente is ernstig.

Daarom:

beslist thuis blijven bij klachten, handen wassen, overal afstand houden,

en zoveel mogelijk een mondkapje voor.

 

Maximaal 30 bezoekers in de kerk en zang tot maximaal 4 personen

De maximale bezetting in onze kerken blijft 30 bezoekers. Ook voor uitvaarten en huwelijksvieringen. Het virus houdt immers geen rekening met de aard van de samenkomst.

Er is geen samenzang. Wel voorzang door een cantor of een hele kleine ‘koorgroep’ van max. vier personen.

Koorrepetities beschouwen we als samenzang. Voorlopig repeteren we dus niet.

Waar bezoekers moeten reserveren (zie verderop in het schema), mogen ze pas komen als de reservering bevestigd is.

 

Mondkapje

Iedereen draagt een mondkapje bij binnenkomst en bij naar buiten gaan.

In de kerk, veilig op afstand van elkaar, mag je het af doen als je op jouw plek bent.

Bij het ter communie gaan hoef je geen kapje te dragen.

In de sacristie dragen we aldoor een mondkapje.

In de parochiecentra draagt iedereen een mondkapje bij binnenkomst en bij naar buiten gaan. En als er in de ruimte niet overal 1.5 m afstand kan worden gehouden, houdt iedereen  het mondkapje ook binnen op.

 

 

Reserveren

Omdat we teleurstellingen aan de deur willen voorkomen, moet je voor de meeste vieringen reserveren. Pas als de reservering bevestigd is kan je komen.

 

Voor Maria Vlucht is dit als volgt geregeld:

Glanerbrug

O.L.Vrouwe

Reserveren per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. óf telefonisch op woensdag tussen 9.00-11.00 uur via het secretariaat: 053 461 12 32.

Lonneker

Jacobus

Er zijn voorlopig geen weekendvieringen. De maandelijkse woensdagochtendviering gaat wél door. Reserveren per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  óf op vrijdag tussen 9.00 en 11.00 uur via het secretariaat: 053 435 93 77.

Losser

H.M.Geboorte

Reserveren per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. óf telefonisch op maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur via het secretariaat 053 538 12 24.

Overdinkel

Gerardus / Overkant

Reserveren per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. óf telefonisch op vrijdag tussen 10.00 en 11.30 uur via het parochiecentrum 053 538 13 04 óf via Marietje Röring 053 538 79 16 of Mia de Vries 053 538 50 16.

 

Voor Enschede is dit als volgt geregeld:

Jacobus

U stuurt in de week voorafgaand aan de viering vóór vrijdag een e-mail naar

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jan

U stuurt in de week voorafgaand aan de viering vóór vrijdag een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Indien u geen e-mail ter beschikking heeft mag u op de vrijdag voorafgaand aan de viering tussen 11.00 en 12.00 uur José Heitbrink bellen op 053 431 62 09.

Jozef

Let op: Op zondag 11 en 18 oktober is er alleen een livestream-uitzending te zien. De viering is dan besloten. Voor daarna: U stuurt in de week voorafgaand aan de viering vóór donderdag 9.00 uur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . U krijgt alleen bericht terug, als er voor u plaats is in de kerk. Als u niets terug hoort, is er geen plaats voor u vrij. Op donderdagochtend kunt u zich telefonisch aanmelden via het lokaal secretariaat tussen 10.00 en 11.00 uur op 053 435 48 08 .

 

Voor de Franciscusparochie:

Boekelo

Marcellinus

U hoeft alleen maar vooraf te reserveren wanneer u met meer personen dan normaal de viering bij wilt bijwonen. U kunt dan mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of bellen naar 06 204 16 683

Buurse

Maria Praesentatie

U hoeft niet te reserveren. Uw naam en contactgegevens worden bij de ingang van de kerk genoteerd.

Haaksbergen

Bonifatius

U stuurt vóór zaterdag 12.00 uur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Als u niet kunt mailen, mag u bellen naar 06 186 00 463. Als u zich niet aangemeld heeft dan kunt u dat vooraf aan de viering ook doen, uw naam en gegevens worden dan genoteerd.

Haaksbergen

Lourdes

U meldt zich telefonisch aan in de voorafgaande week bij het centraal secretariaat op dinsdag- woensdag- of donderdagmorgen tussen 9.30 en 11.00 uur op 053 574 39 29.

Haaksbergen

Pancratius

U  stuurt vóór vrijdag een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Als u niet kunt e-mailen, mag u van maandag t/m donderdag van 09.00 tot 10.00 uur bellen naar 06 362 98 990.

 

 

De Jozefkerk in Enschede is gesloten en de kerk in Lonneker ook.

Op 18 oktober zal de viering in de St. Jozefkerk in Enschede besloten zijn. Dat wil zeggen dat er geen bezoekers kunnen komen. De viering wordt wel uitgezonden via You Tube.

Afgelopen weekend dachten sommigen dat ook de st. Jan gesloten was. Dat is niet zo. St. Jan en H. Jacobus zijn op 18 oktober open voor max. dertig bezoekers.

Voorlopig is de kerk in Lonneker in het weekend gesloten. Er worden geen weekendvieringen gehouden. De maandelijkse woensdagochtendviering wordt in Lonneker wél gehouden!

Uitzendingen van onze kerkdiensten op onze YouTube-kanalen.

 

U kunt ze op zondag aanklikken voor rechtstreekse uitzendingen:

  • De eucharistieviering op de televisie wordt uitgezonden om 10.00 uur op NPO 2.

 

 

Gerardus Bedevaart Overdinkel

De 108e Gerardus Majella bedevaart zal dit jaar anders zijn. De vieringen op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag worden in de kerk gehouden.
Er zijn geen viering in het park, en er is ook geen processie in het park.


Vooraf aanmelden verplicht!
Het aantal zitplaatsen in de kerk is beperkt tot 30, en voor het bezoeken van elke viering is vooraf aanmelding verplicht. U kunt dit doen per e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of telefonisch bij de gastdames van het parochiecentrum (053-538 13 04, bereikbaar op de dinsdag en de vrijdag van 10.00-11.30 uur) of bij Marietje Röring (053-538 79 16) of bij Mia de Vries (053-538 50 16).


Live uitzendingen op YouTube Maria Vlucht
Om toch iedereen de gelegenheid te geven de vieringen te kunnen volgen, zullen de vieringen op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag live worden uitgezonden op het YouTube kanaal van Maria Vlucht.
De link naar het YouTube-kanaal van Maria Vlucht is te vinden bovenaan de website van Maria Vlucht (www.mariavlucht.nl), of rechtstreeks via de link: YouTube Maria Vlucht.

Zondagmiddag is de kerk van 13:00 tot 17:00 open. Voor aanbidding van het Allerheiligst sacrament, en om kaarsen op te steken. Iedereen moet een mondkapje dragen en ophouden. Aanmelden hoeft niet. Maar bij binnenkomst kan het zijn dat je even moet wachten.

 

Opgave Eerste heilige Communie

ehc

Tot 19 oktober kunnen kinderen van groep 4 en hoger worden opgegeven voor deelname aan de voorbereiding op de Eerste heilige Communie. Zie hiervoor het aanmeldformulier op website van uw parochie, of benader het parochiesecretariaat.

 

 

Pastorale column

 

Het is te doen!

Wat ons te doen staat, en dát het te doen is.

Daarover gaat het in het christendom.

Dienst aan God hoort niet bij woorden te blijven.

Het moet gedaan.

Dat hebben we van het Jodendom.

Als leer zijn Jodendom en christendom doe-godsdiensten.

Want God doet van alles, voor ons. Zo wordt verteld.

En als antwoord op wat we over God horen, zal ook de mens van alles doen.

Maar wat precies? Waar, wanneer wie wel, en wie niet?

De geboden van Mozes zijn met verloop van tijd

tot een ingewikkeld geheel geworden.

Misschien omdat het leven zelf gecompliceerd is.

Onder Schriftgeleerden is daarom steeds de vraag:

 'Wat lees jij in de Wet. En hoe leg jij die uit?"

Ook Jezus wordt uitgedaagd om te zeggen hoe hij de Wet van Mozes begrijpt.

Ze vragen dan niet naar theorie. Maar naar de praktijk.

Wat zegt Jezus, dat wij volgens Mozes moeten doen?

Allereerst: Hoor Israël! Horen is het oer-gebod.

Echt luisteren gaat aan alles vooraf.

Een kunst op zich!

En vervolgens is het eerste en allerbelangrijkste om te doen,

dat je met heel je persoon en al je mogelijkheden God liefhebt.

En dat je andere mensen liefhebt zoals jezelf.

Lief-hebben: met liefde bij je hebben.

Niet wegzetten uit angst of onverschilligheid.

Bij je houden; soms moedig er bij uithouden.

Want elke ander doet er toe, net als jijzelf.

Niet alleen in theorie, maar juist ook in praktijk!

 

Paul Daggenvoorde, pastoor

 

 

 

Contact met pastoresteam

Pastoor Paul Daggenvoorde:                       Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 391 70 407

Parochievicaris Willy Rekveld:                     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 208 74 866

Pastoraal werker:                                         Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 412 52 558

Pastoraal werker:                                         Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 300 98 833

Pastoraal werker:                                         Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06 389 03 999

 

Websites parochies:

www.mariavlucht.nl

www.katholiekenschede.nl

www.franciscusparochie.nl

 

Facebookpagina’s parochies:

https://www.facebook.com/Mariavlucht/ 

https://www.facebook.com/JacobusEnschede/

https://nl-nl.facebook.com/franciscusparochieboekelobuursehaaksbergen/  

Blog

Woensdag 6 januari viert de kerk Driekoningen. Het feest gaat terug op het Bijbelse verhaal uit Mattheüs 2, dat zogenaamde ‘magioi’, magiërs, op zoek zijn naar de Messias ( Dat het er drie en koningen zouden zijn, staat dus niet in de Bijbel.).

Lees meer...

Kerkbijdrage

 

 

Vrijwilligers


Jeugdkerk


Sternet


 

Laatste dienst

  
Film camera

 

H.H. Bonifatiuskerk

 

Marcellinuskerk

 

Buurse 2

Maria Praesentatie

Klik op fotos voor meer info

 

Pancratiuskerk

Pacratiuskerk

 

052234 Sonderenstraat Lourdeskerk 03

Lourdeskerk

Contact


Centraal Secretariaat Alphons Ariënshuis

Sonderenstraat 55, 7481 HB Haaksbergen
Telefoon: 053 - 574 39 29
E: secretariaat@franciscusparochie.nl
Banknummer: NL87RABO0118098802

Klik hier voor contactformulier

Openingstijden


Maandag: 

Gesloten
Dinsdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Woensdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Donderdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag: Gesloten

Nieuwsbrief Parochie

*Verplicht in te vullen
E-mailadres*
Naam en achternaam*