Banner website algemeen Kerken 1024x368

Logo Zuidoost Twente

Terug van vakantie

Terug van vakantie dachten we er als pastoraal team goed aan te doen, toch maar weer een brief rond te sturen. Voor iedereen, die op weg is geweest of thuis is gebleven, hopen we, dat de zomer ondanks alle gedoe rond Corona toch een goede tijd is geweest en dat je – waar nodig – wat tot rust bent gekomen.

Houdt de goede dingen van de vakantie vast! Dat is vaak de kunst. Waar inmiddels alweer gewaarschuwd wordt voor een tweede golf, hebben we er als geloofsgemeenschappen van alles aan gedaan om het kerkelijk leven veilig te laten verlopen. Dit met inzet van heel veel mensen. Daar danken wij jullie voor. Het is niet leuk om met afstanden, ontsmettingsmiddelen, het trekken van lijnen en pijlen bezig te zijn, maar we doen het voor het gemeenschappelijk ‘bonum’, het gemeenschappelijk goede. In bijna alle locaties wordt inmiddels alweer gevierd. In de vakantietijd zijn de richtlijnen iets verruimd. Daardoor is het mogelijk, dat kleine groepen mensen in vieringen zingen. Koren bekijken, wat zij willen en aandurven. Locaties kijken naar het gebouw, ventilatie en dergelijke om te zien, wat verantwoord is. Het pastoraal beroep is inmiddels ook als contactberoep aangemerkt. Dat betekent dat pastores bij rituelen, waar dat noodzakelijk is, binnen de 1,5 meter mogen komen om bijvoorbeeld te zalven of te dopen. Er kan dus weer gedoopt worden. Er staat inmiddels een hele inhaalslag gepland. Ondertussen doen kinderen verspreid over vieringen hun Eerste heilige Communie. We hopen dat dat een mooie ervaring voor allereerst de kinderen zelf mag zijn.Tegelijkertijd is er in de Jacobus- en Franciscusparochie weer een heel programma opgezet aan activiteiten buiten de liturgie om. We gaan zien, wat daar van terecht kan komen.
Voor het komende pastoraal seizoen wensen we iedereen goede moed toe, uithoudingsvermogen en veel liefde! Blijf gezond!

Namens het pastoraal team, Frank de Heus

Voor de gehele brief klik hier

Blog

Woensdag 6 januari viert de kerk Driekoningen. Het feest gaat terug op het Bijbelse verhaal uit Mattheüs 2, dat zogenaamde ‘magioi’, magiërs, op zoek zijn naar de Messias ( Dat het er drie en koningen zouden zijn, staat dus niet in de Bijbel.).

Lees meer...

Kerkbijdrage

 

 

Vrijwilligers


Jeugdkerk


Sternet


 

Laatste dienst

  
Film camera

 

H.H. Bonifatiuskerk

 

Marcellinuskerk

 

Buurse 2

Maria Praesentatie

Klik op fotos voor meer info

 

Pancratiuskerk

Pacratiuskerk

 

052234 Sonderenstraat Lourdeskerk 03

Lourdeskerk

Contact


Centraal Secretariaat Alphons Ariënshuis

Sonderenstraat 55, 7481 HB Haaksbergen
Telefoon: 053 - 574 39 29
E: secretariaat@franciscusparochie.nl
Banknummer: NL87RABO0118098802

Klik hier voor contactformulier

Openingstijden


Maandag: 

Gesloten
Dinsdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Woensdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Donderdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag: Gesloten

Nieuwsbrief Parochie

*Verplicht in te vullen
E-mailadres*
Naam en achternaam*