Banner website algemeen Kerken 1024x368

Pastoraatgroep Franciscusparochie

Pastoraatgroep Franciscusparochie 190101

v.l.n.r.: Johan Hofhuis (diaconie + MOV), Theo Klarenbeek (liturgie), Marion Reinderink (secretaris), Laurens Lenderink (diaconie + MOV), Liesbeth Dijkhuis (liturgie), Leonie Rutte(diaconie), Bernardie Broekhuis (voorzitter + jeugd).

Voordat per 1 juli 2009 de H. Marcellinusparochie, de H. Maria Praesentatieparochie, de Onze Lieve Vrouw van Lourdesparochie, de HH. Bonifatius en Gezellenparochie en de St. Pancratiusparochie werden samengevoegd tot één parochie: de Parochie St. Franciscus van Assisië, had elke parochie een eigen pastoraatgroep of een pastorale raad. Door langs de weg der geleidelijkheid de pastoraatgroepen en pastorale raden tot één Pastoraatgroep Franciscusparochie te vormen, sluiten de activiteiten van deze groep beter aan bij de huidige structuur binnen de Franciscusparochie. Binnen deze pastoraatgroep blijven mensen uit de afzonderlijke geloofsgemeenschappen het ‘aanspreekpunt’ van de desbetreffende geloofsgemeenschap.

De huidige Pastoraatgroep Franciscusparochie bestaat uit zeven leden die, gesteund door het pastoraal team, medeverantwoordelijkheid dragen voor de uitvoering van het pastoraal beleidsplan. Samen kunnen de leden het geheel van de geloofsgemeenschap overzien, signaleren waar ondersteuning nodig is
en geven initiatieven aan die noodzakelijk zijn om het pastoraat voort te kunnen laten gaan. De leden van de pastoraatgroep vormen zo ‘de ogen en de oren’ van de geloofsgemeenschap. Hun inspirerende, begeleidende, motiverende, stimulerende en betekenisvolle activiteiten zijn zeer divers. Elk lid heeft binnen de pastoraatgroep bovendien een eigen aandachtsgebied.

De Pastoraatgroep Franciscusparochie wil een kleine spil zijn in een grote groep van vrijwilligers die de kerk dicht bij de mensen brengt en houdt, om zo samen het goede gevoel binnen de Franciscusparochie te ventileren en waar mogelijk te doen groeien.

Wilt u iemand spreken van de Pastoraatgroep? Het secretariaat van onze parochie kan u verder helpen. Het telefoonnummer is 053 57 43 929.

Blog

Tegelijk met het schooljaar begint na de vakantie een nieuw werkjaar. Halverwege het kalenderjaar. Een nieuw begin in de tweede helft? Blijft het kerkelijk leven even vreemd en afstandelijk als waaraan we inmiddels wat gewend zijn?

Lees meer...

Kerkbalans

 

 

Vrijwilligers


Jeugdkerk


Sternet


 

Laatste dienst

  
Film camera

 

 

H.H. Bonifatiuskerk

 

Marcellinuskerk

 

Buurse 2

Maria Praesentatie

Klik op fotos voor meer info

 

Pancratiuskerk

Pacratiuskerk

 

052234 Sonderenstraat Lourdeskerk 03

Lourdeskerk

Contact

 

Centraal Secretariaat Alphons Ariënshuis
Sonderenstraat 55, 7481 HB Haaksbergen
Telefoon: 053 - 574 39 29
E: secretariaat@franciscusparochie.nl
Banknummer: NL87RABO0118098802

Klik hier voor contactformulier

Openingstijden

 

Maandag:  Gesloten
Dinsdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Woensdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Donderdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag: Gesloten

Nieuwsbrief Parochie

*Verplicht in te vullen
E-mailadres*
Naam en achternaam*