Banner website algemeen Kerken 1024x368

Dat ‘alles goed komt’ zou ik zo graag tegen iedereen zeggen. Bijvoorbeeld wanneer ouders van pubers mij de zorgen over hun kroost toevertrouwen. Wat ik kan doen is luisteren, dat kan al opluchting geven. Door onder woorden brengen wat zo diep zit, wordt de situatie soms al helderder. Soms kan ik een kleine tip te geven. Een enkele keer verwijs ik naar de professionele hulpverlening.

Nu na corona, zie ik bv. een jongere die zijn vriendengroep is kwijtgeraakt. Iemand die moeite heeft om achter de spelcomputer vandaan te komen, om weer echt contact te maken. Een jongere die eigenlijk toe is aan een eigen (harts)vriendin of vriend. Je kunt gelukkig weer uitgaan. Een jongere die op zichzelf wil wonen maar niet weet waar? Jongeren, in het algemeen, die zich afvragen, wat en waar hun toekomst is. Het is tijd om in beweging te komen, en jongeren voelen de druk.

Jan Terlouw (oud D66 man) zei het in College Tour heel treffend tegen de jongeren in de zaal: “Jullie zijn de toekomst. Laat van je horen, als wetenschapper, als zorgverlener, als wat dan ook. Laat ook de leidinggevenden weten, wat jij vindt. Tijd voor nieuwe initiatieven, voor verandering”.

Ik zeg: “Doe wat goed voelt. Wat je situatie ook is, werk eraan, vertrouw op je eigen intuïtie, op je eigen handelen, op de mensen om je heen, voor je eigen toekomst, op God. Neem de tijd en weet dat Hij met je meereist, als jij dat wilt.”

Blog

Een van de mooie kanten van de katholieke kerk vind ik, dat het een wereldkerk is. Of ik nu in Nederland naar de kerk ga, in Indonesië, Mexico of Portugal – ook al versta ik de taal niet – ik kan het volgen. Want de liturgie is overal ongeveer hetzelfde. En waar het soms afwijkt, veer ik op, omdat ik geprikkeld word. ‘Oh, ja. Zo kan het ook’ of ‘Tsjonge, wat inspirerend, wat mooi!’.

Lees meer...

Kerkbijdrage

 

 

Vrijwilligers


Franciscusbende

Logo Franciscusbende met tekst

Vastenactie

Laatste dienst

  
Film camera

 

H.H. Bonifatiuskerk

 

Marcellinuskerk

 

Buurse 2

Maria Praesentatie

Klik op fotos voor meer info

 

Pancratiuskerk

Pancratiuskerk

 

052234 Sonderenstraat Lourdeskerk 03

Lourdeskerk

Contact


Centraal Secretariaat Franciscusparochie
Veldmaterstraat 61
7481 AB te Haaksbergen
Telefoon: 053 - 574 39 29

E: secretariaat@franciscusparochie.nl
Banknummer: NL87RABO0118098802

Klik hier voor contactformulier

Openingstijden


Maandag: 

Gesloten
Dinsdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Woensdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Donderdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag: Gesloten

Nieuwsbrief Parochie

*Verplicht in te vullen
E-mailadres*
Naam en achternaam*