Banner website algemeen Kerken 1024x368

Bezinning: ‘Waarover gaat 't bij jullie?’ door Paul Daggenvoorde, pastoor

Hoe zou jij antwoorden? Waarover gaat het meestal, als we samen optrekken in Haaksbergen, in Nederland, in familie, in vereniging en kerk? 

Wanneer Jezus zijn leerlingen dit weekend vraagt waarover zíj 't onderweg hebben gehad, moeten zij bekennen, dat het ging over wie 't belangrijkst is. Best herkenbaar. 

Neem onze parochie bijvoorbeeld. Het is een groot verband van locaties, groepen, koren, klussers, kosters, voorgangers, en trouwe bezoekers. Ieder met eigen ideaal en voorkeur, en eigen zaken die belangrijk zijn. Onderling gaat het al gauw over de organisatie van zo'n parochie, en over wie het voor het zeggen heeft. In de samenleving is het niet anders. Een verzameling van vele verschillende, soms, botsende belangen.

Jezus plaatste een kind in het midden van de leerlingen.  Het algemeen belang is kwetsbaar. En komt even moeilijk voor zichzelf op als een kind dat kan.

Jezus zegt dat de ‘eerste, dienaar zal zijn van allen’. Niet dienstbaar aan alleen de eigen groep dus, of het eigen project, maar aan állen. Kom er eens om, mensen die eerst het algemeen belang en ten laatste dat van zichzelf zullen dienen.

Gezocht mensen die 't als gemeente- en landsbestuurders aandurven om het samengaan van anderen en verschillende groepsbelangen mogelijk te maken.

In Bijbelse taal letterlijk geen ere- , maar een slavendienst. 

Gezocht: leden voor het parochiebestuur. Vrouwen en mannen die ons aller belang dienen. Wie doet er mee? Heb 't er maar over met elkaar, en met mij.

Blog

Dat ‘alles goed komt’ zou ik zo graag tegen iedereen zeggen. Bijvoorbeeld wanneer ouders van pubers mij de zorgen over hun kroost toevertrouwen. Wat ik kan doen is luisteren, dat kan al opluchting geven. Door onder woorden brengen wat zo diep zit, wordt de situatie soms al helderder. Soms kan ik een kleine tip te geven. Een enkele keer verwijs ik naar de professionele hulpverlening.

Lees meer...

Kerkbijdrage

 

 

Vrijwilligers


Franciscusbende

Logo Franciscusbende met tekst

Vastenactie

Laatste dienst

  
Film camera

 

H.H. Bonifatiuskerk

 

Marcellinuskerk

 

Buurse 2

Maria Praesentatie

Klik op fotos voor meer info

 

Pancratiuskerk

Pancratiuskerk

 

052234 Sonderenstraat Lourdeskerk 03

Lourdeskerk

Contact


Centraal Secretariaat Alphons Ariënshuis

Sonderenstraat 55, 7481 HB Haaksbergen
Telefoon: 053 - 574 39 29
E: secretariaat@franciscusparochie.nl
Banknummer: NL87RABO0118098802

Klik hier voor contactformulier

Openingstijden


Maandag: 

Gesloten
Dinsdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Woensdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Donderdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag: Gesloten

Nieuwsbrief Parochie

*Verplicht in te vullen
E-mailadres*
Naam en achternaam*