Banner website algemeen Kerken 1024x368

Woensdag 6 januari viert de kerk Driekoningen. Het feest gaat terug op het Bijbelse verhaal uit Mattheüs 2, dat zogenaamde ‘magioi’, magiërs, op zoek zijn naar de Messias ( Dat het er drie en koningen zouden zijn, staat dus niet in de Bijbel.).

Zij zagen een ster, komen aan het hof van de plaatselijke koning, Herodes, niet verder, en vinden hun Messias uiteindelijk in Bethlehem. In een droom gewaarschuwd informeren ze Herodes verder niet en keren langs een andere weg naar huis terug. Die laatste zin vind ik altijd erg mooi: ‘Zij keerden langs een andere weg naar huis terug’, want heel herkenbaar. Godsonmoetingen laten je nooit onberoerd. Je verandert als je door God wordt aangeraakt. Ook je levensweg verandert. Wat dan uiteindelijk het ‘huis’ is waar je thuiskomt? Misschien is het wel een ander ‘huis’ waar jij je thuis zult voelen, dan je eerder zelf bedacht had. De tijd waar we nu doorheen gaan, is schokkend voor veel mensen. Zekerheden vallen weg. Je moet jezelf misschien wel opnieuw uitvinden. Het zou mij niets verbazen, als God daarin een rolt speelt. Als je hem toelaat!. In de Bijbel zie je voortdurend gebeuren, dat mensen door crises heen, aan mens-zijn en kracht winnen. Dat is het goede nieuws van het geloof!

In delen van Duitsland hebben ze de goede gewoonte om met Driekoningen op deuren te schrijven: ’20 * C + M + B + 21’. De drie letters verwijzen naar de drie koningen Caspar, Melchior, Balthasar, maar ook naar de spreuk ‘Christus mansionem benedicat’, ‘Christus zegene dit huis’. Moge Gods zegen dit jaar ook op uw, jouw, huis rusten.

Vrede en alle goeds!

Pastoraal werker Frank de Heus

Blog

Zondag 21 februari horen we in de kerk hoe Jezus na zijn doop door de Geest de woestijn ingedreven werd (Mc. 1, 12-15),. Hij kon daar blijkbaar niet aan ontsnappen. Hij moest. Gedreven als hij was. Hij werd er door Satan op de proef gesteld en leefde er te midden van de wilde dieren. En de engelen dienden hem. Dat staat er ook nog bij. Het klinkt als een sprookje over de strijd tussen goed en kwaad.

Lees meer...

Kerkbijdrage

 

 

Vrijwilligers


Jeugdkerk


Vastenactie

Laatste dienst

  
Film camera

 

H.H. Bonifatiuskerk

 

Marcellinuskerk

 

Buurse 2

Maria Praesentatie

Klik op fotos voor meer info

 

Pancratiuskerk

Pacratiuskerk

 

052234 Sonderenstraat Lourdeskerk 03

Lourdeskerk

Contact


Centraal Secretariaat Alphons Ariënshuis

Sonderenstraat 55, 7481 HB Haaksbergen
Telefoon: 053 - 574 39 29
E: secretariaat@franciscusparochie.nl
Banknummer: NL87RABO0118098802

Klik hier voor contactformulier

Openingstijden


Maandag: 

Gesloten
Dinsdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Woensdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Donderdag: 9.30 uur - 11.00 uur
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag: Gesloten

Nieuwsbrief Parochie

*Verplicht in te vullen
E-mailadres*
Naam en achternaam*